SEGRE

ESNOTICIA

Primer positiu en un mes a l'Alta Ribagorça

Detecten un nou cas asimptomàtic a la residència de les Borges després del cribratge de dijous passat

Imatge del cribratge massiu de dissabte a les Borges Blanques.

Imatge del cribratge massiu de dissabte a les Borges Blanques.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va informar ahir del primer cas de coronavirus en un mes a l’Alta Ribagorça. En aquesta comarca no es detectava un positiu des del passat 15 de setembre i aquest nou contagi correspon a dimecres passat. Això ha fet que el risc de rebrot passi de 0 a 4,16, encara que l’Alta Ribagorça es manté com l’única comarca de Catalunya amb un índex baix. Mentrestant, el Sobirà té la segona menor taxa, amb 68,09, segons les últimes dades de Salut.

Per la seua part, les Garrigues segueix sent la comarca catalana amb un risc de rebrot més gran. No obstant, aquest índex s’ha reduït respecte al que constava dissabte i se situa ara en 1.948,16. A la capital, les Borges Blanques, també ha disminuït i ahir constava una taxa de 4.277,18, un dels més elevats de Catalunya. L’augment d’aquest indicador al llarg de les últimes setmanes va portar la conselleria de Salut a fer un cribratge massiu dissabte a les Borges Blanques, que va acabar amb un total de 674 PCR i es va centrar en l’entorn escolar i laboral de la ciutat (vegeu SEGRE d’ahir).

A les Garrigues la segueix la Segarra, que és la segona comarca en risc de rebrot a Catalunya, amb una taxa d’1.085,01. En aquest sentit, Cervera compta amb un índex de 2.060,83, segons les últimes dades de la conselleria de Salut.

Així mateix, el risc segueix a l’alça en el conjunt de la demarcació. Així, a la regió sanitària de Lleida ahir constava una taxa de 440,22, gairebé 12 punts més que les dades que constaven dissabte. A l’àrea sanitària del Pirineu i Aran, aquest indicador se situava en 289,19, 33 punts més.

La conselleria de Salut va notificar un total de 75 casos nous a les comarques de Lleida, mentre que la xifra de morts per coronavirus es manté en 352.

En el conjunt de Catalunya, el risc també segueix a l’alça i ja supera els 400 punts. També es van notificar 2.835 nous casos, per la qual cosa ja gairebé s’han diagnosticat 200.000 contagis des de l’inici de la crisi sanitària del coronavirus. La Generalitat va informar de 16 defuncions més, per la qual cosa el total de decessos s’eleva ja a 13.602 (vegeu la pàgina 6).

D’altra banda, en el cribratge que es va dur a terme dijous a la residència de les Borges Blanques a tots els treballadors i als usuaris que van donar negatiu es va detectar un nou positiu asimptomàtic, segons van explicar fonts de L’Onada, l’empresa que gestiona aquest geriàtric. Van apuntar que hi ha nou usuaris amb símptomes (tres de moderats i sis de lleus), tretze d’asimptomàtics i cinc d’hospitalitzats.

Val a recordar que en aquest centre de les Garrigues hi ha hagut set morts pel brot de coronavirus que es va detectar.

tracking