SEGRE

ESNOTICIA

Confinen 240 nens del Pau Claris de la Seu després d'un cribratge

Fins a conèixer els resultats, a causa del risc de rebrot a la capital de l'Alt Urgell

El personal del col·legi Pau Claris també es va sotmetre a les PCR.

El personal del col·legi Pau Claris també es va sotmetre a les PCR.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va decidir enviar a casa els 240 alumnes del col·legi Pau Claris de la Seu d’Urgell que es van sotmetre ahir a un cribratge massiu per detectar portadors de Covid-19 fins que es coneguin els resultats. Les PCR es van dur a terme després de detectar vuit positius asimptomàtics en un dels grups confinats del centre, com va avançar SEGRE. Fonts del departament d’Educació van explicar que la Unitat de Vigilància Epidemiològica va prendre aquesta mesura amb caràcter preventiu per la situació de la ciutat. La capital de l’Alt Urgell tenia ahir un índex de rebrot de 613 i una taxa de reproducció de la malaltia d’1,47.

Per això, aquests més de dos-cents alumnes no aniran al centre fins a conèixer els resultats dels tests, que es preveu que estiguin a punt demà dimecres. En total queden aïllats deu dels tretze grups que té aquesta escola. Els tres que queden, una aula de sisè de Primària, una de tercer i una altra d’educació Infantil es reincorporen avui (dimarts) a les aules després d’haver finalitzat el període de confinament al detectar positius fa gairebé dos setmanes. Els resultats del cribratge massiu determinaran la necessitat d’aplicar o no nous confinaments al centre.

A banda dels alumnes, ahir es van sotmetre també a la prova vint professionals, entre docents i treballadors del centre educatiu, i un grup de pares que va sol·licitar fer-se el test. Educació ofereix a les famílies la possibilitat d’anar a buscar el dinar d’aquells alumnes amb beca de servei de menjador escolar.

A tota la demarcació hi ha 87 grups escolars confinats (vegeu el desglossament).

Catorze classes més aïllades a la resta de centres de Lleida

Les comarques de Lleida tenen 87 grups confinats amb un total de 1.872 persones aïllades (entre alumnes i docents), segons dades d’Educació. Això suposa catorze classes més que el balanç notificat divendres i 175 persones més, encara que aquestes xifres no inclouen els més de 200 del col·legi Pau Claris de la Seu. Al Segrià hi ha 31 grups i 733 persones en quarantena i al Pla d’Urgell 3 i 59, respectivament. A Solsona destaquen les 6 classes i 120 persones confinades de l’institut Francesc Ribalta. A la Segarra hi ha 13 grups i 282 confinats, mentre que a les Garrigues són 11 classes amb 239 aïllats. Per la seua part, a l’Urgell hi ha 150 persones en quarantena i unes altres 134 a la Noguera.

tracking