SEGRE

La residència de Bellver intervinguda considera la mesura "desproporcionada i alarmista"

Unes mostres per a PCR.

Unes mostres per a PCR.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fundació publicoprivada Sant Roc, en la qual participa l'ajuntament de Bellver de Cerdanya, responsable de la miniresidència geriàtric que ha estat intervinguda per Salut, ha emès aquest dimecres un comunicat en què considera la mesura "absolutament desproporcionada i alarmista". La fundació explica que dilluns passat el departament de Salut va realitzar al centre una inspecció que va resultar "absolutament satisfactòria quant a l’estat de les instal·lacions, la preparació dels treballadors, les mesures adoptades i el bon estat de la totalitat d’usuaris que segueixen sense presentar cap simptomatologia". Per aquest motiu, els responsables de la residència troben "absolutament incomprensible la notícia de la intervenció del centre" rebuda al mateix temps que l'informe favorable.

Segons la Fundació Sant Roc, fa 15 dies es va detectar un cas de Covid en una de les treballadores, que es va aïllar, i es va procedir a fer un cribratge entre usuaris i treballadors amb el resultat de 10 positius en residents i 4 en treballadors. "Cap dels usuaris ni dels treballadors ha manifestat cap símptoma durant tot aquest temps amb excepció de la codirectora responsable higiènic-sanitària que va sentir molèsties el passat divendres restant en confinament de forma preventiva i una usuària que va ser traslladada a l’Hospital de Cerdanya", afegeix la direcció de la residència, que lamenta "el tracte rebut cap a una institució modèlica que, a dia d’avui, no ha hagut de lamentar cap situació desagradable en el decurs de la pandèmia".

Ara la gestió del centre passarà a mans de la Fundació Hospital de Puigcerdà, que assumirà la direcció i “aportarà les dotacions de personal que siguin necessàries”. Així ho va afirmar la Generalitat, que va considerar que aquest centre estava en una “situació excepcional d’impossibilitat” per complir la normativa per evitar contagis. Va anunciar un pla d’actuació que “garanteixi la viabilitat tècnica en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat” de la residència.

tracking