SEGRE

PANDÈMIA INFRACCIONS

Les policies locals del pla de Lleida imposen desenes de multes per mascaretes

L'ajuntament de la capital i els d'Alcarràs i Agramunt, entre d'altres, les tramiten després de rebre el beneplàcit || Mollerussa en té 159 per només dos la Seu

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local de Tàrrega.

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local de Tàrrega.AJUNTAMENT DE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les policies locals de les comarques de Lleida han imposat desenes de multes per no dur mascareta o portar-la de manera incorrecta. La mesura va entrar en vigor el 8 de juliol i la Generalitat va aprovar paral·lelament un decret llei que establia un règim sancionador que, entre altres aspectes, va fixar en cent euros cada multa. El departament responsable de les sancions és el de Salut però diverses localitats ja les gestionen directament després de sol·licitar-ho a la conselleria, que hi ha donat el beneplàcit. És el cas de Lleida, Alcarràs o Agramunt, entre d’altres. L’ajuntament d’aquest últim municipi ho va aprovar la setmana passada i ben aviat notificarà la vintena que ha posat la seua policia. Mollerussa i Alcarràs són, amb 159 i més de 150 denúncies respectivament, dos dels municipis de Ponent on s’han notificat més infraccions.

Aquestes xifres contrasten amb les de Tàrrega, amb una dotzena de sancions, o la Seu d’Urgell, amb només dos denúncies. El consistori de la capital de l’Alt Urgell ha derivat els expedients a Salut, com ha fet l’ajuntament de Balaguer amb les que ha interposat la seua Policia Local. A la capital de la Noguera s’han aixecat unes dos-centes actes per infraccions relacionades amb l’incompliment de restriccions per la pandèmia, de les quals unes quaranta han estat per no portar mascareta. Aquestes denúncies han estat tramitades a Salut, mentre que les d’incompliments d’horaris o botellons s’han dirigit al departament d’Interior. Per la seua part, Lleida ha interposat més de 100 denúncies per no portar màscara i han intensificat els controls per evitar festes en pisos (vegeu el desglossament).

Balaguer ha interposat unes dos-centes denúncies per infraccions, unes quaranta per mascaretes

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va dir la setmana passada que, des de l’entrada en vigor del decret d’estat d’alarma al març, Mossos i policies locals han tramitat en total 60.000 denúncies, de les quals només se n’han cobrat unes 3.000, la majoria per un import d’uns 300 euros.

Dos festes en pisos acaben amb 32 actes de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Lleida ha dut a terme 49 actuacions en una setmana, de les quals dos han estat per festes privades en domicilis que van acabar amb un total de 32 actes per incompliment de les restriccions establertes per la Covid. Així mateix, des del passat 16 d’octubre, s’han fet 37 actuacions policials per avisos d’establiments oberts al públic. Només s’ha denunciat un local i tres clients que eren a l’interior consumint mentre que la resta van accedir a tancar després de la mediació de la policia. Així mateix, s’han fet vuit actuacions per persones que no portaven la mascareta, de les quals se n’han identificat tres i se n’ha denunciat una. Així mateix, dilluns a la tarda, la Urbana va fer tres actes a establiments que incomplien la normativa i a una jove sense màscara.

tracking