SEGRE

ESTUDIS FORMACIÓ PROFESSIONAL

Llista d'espera a l'Institut Mollerussa per aprendre a manejar maquinària

El grau d'excavacions i sondejos té 34 alumnes inscrits i 10 no hi han entrat

Els alumnes, provant una de les màquines del centre.

Els alumnes, provant una de les màquines del centre.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Mollerussa de formació professional té en llista d’espera una desena de persones interessades a cursar un dels seus estudis estrella. Es tracta del grau mitjà d’excavacions i sondejos, actualment complet, amb un total de trenta-quatre matriculacions entre els cursos de primer i segon. Segons el centre, és un grau que amb els anys compta amb un elevat nombre d’alumnes procedents de diferents punts de Catalunya i l’estat espanyol, i també d’Andorra.

La taxa d’incorporació laboral és del cent per cent, en part gràcies a la col·laboració amb el gremi de formigons i àrids que dóna suport a aquest cicle, en el qual els joves es converteixen en operadors de maquinària de construcció. Per aquesta raó, el centre compta amb maquinària pròpia i una altra de cedida pel gremi d’àrids i també empreses de la zona, on els alumnes poden portar a terme pràctiques.

Aquest centre educatiu ubicat a La Serra manté aquest curs el rècord de 700 alumnes

Durant la jornada d’ahir, els estudiants van poder manejar un dels tractors telescòpics que ha cedit Rental Forklifts Europe de Vila-sana. El director de l’Institut Mollerussa, Antoni Reig, va agrair la implicació d’empreses com la de Vila-sana, que ja fa quinze anys que col·labora amb aquest centre, i va remarcar que entre els alumnes d’aquest grau i altres com hípica, jardineria o explotacions agràries, un centenar d’alumnes duen a terme pràctiques amb aquesta maquinària. Així mateix, va remarcar l’elevat nombre d’inscripcions en aquest centre de formació professional, que ha anat incrementant-se amb els anys i que aquest curs manté la xifra rècord de set-cents alumnes. El centre imparteix estudis en diferents branques professionals com producció agropecuària, activitats eqüestres així com gestió administrativa o un grau de conducció d’activitats al medi natural.

tracking