SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Àger descarta ara el polèmic pàrquing del nucli de Corçà

Aparca les propostes dels veïns i la seua pròpia de moment || La iniciativa va comportar la dimissió de l'alcalde pedani

Pancartes de protesta aquest estiu contra el pàrquing de Corçà.

Pancartes de protesta aquest estiu contra el pàrquing de Corçà.

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Àger ha descartat ara, dos mesos després d’iniciar-se les protestes veïnals, habilitar un pàrquing al nucli de Corçà i qualsevol altra mesura per regular l’arribada de turistes, com la col·locació d’una barrera. L’alcaldessa, Mireia Burgués, va explicar ahir que el consistori ha desestimat les diferents propostes veïnals plantejades com a alternativa a la de l’ajuntament, que els veïns consideraven problemàtica per ubicar el pàrquing massa a prop del nucli urbà de Corçà.

Els veïns havien plantejat diverses alternatives d’ubicació en finques privades més allunyades de les cases, però el consistori va descartar aquesta opció i, de fet, qualsevol altra. Burgués va dir que les propostes veïnals no eren sostenibles ni absorbien la quantitat de vehicles que s’estima que hagués utilitzat el pàrquing. Els turistes accedeixen a aquesta zona com una de les portes d’entrada al congost de Mont-rebei i a l’entorn del pantà de Canelles, que es xifren en milers cada any.

Malgrat tot, l’edil va dir que aprofitaran la subvenció que havien rebut per poder habilitar el pàrquing i la utilitzaran per arreglar el camí per als vianants d’accés fins al congost de Mont-rebei.

També va afegir que l’any que ve buscaran una alternativa d’equilibri del trànsit que arriba a la zona que reuneixi un consens més gran.

tracking