SEGRE

COVID-19

Aragonès rebutja l'obertura de bars que reclama el Baix Segre

Obre la porta a augmentar els ajuts directes a l’hostaleria pel tancament

Aragonès rebutja l'obertura de bars i restaurants que reclama el Baix Segre

Aragonès rebutja l'obertura de bars i restaurants que reclama el Baix SegreMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha rebutjat de forma taxativa l’obertura de bars i restaurants amb aforament restringit que reclama el Baix Segre i va ratificar que la clausura s’aplicarà "sense excepcions en tota Catalunya".

"Si obrim els bars d’uns quants municipis, hi aniran persones d’altres localitats i el risc de contagi es dispararà", va argumentar Aragonès a Lleida. Responia així a la petició que van formular ahir ajuntaments del Baix Segre. Aquests al·legaven que el tancament provocava mobilitat de persones a localitats limítrofes d’Osca, on els establiments estan oberts.

Així mateix, el vicepresident va obrir la porta a augmentar la dotació de 40 milions d’euros per a ajuts al sector hoteler pel tancament, i va anunciar que el Govern ho farà si es dóna una d’aquestes dos condicions: que les sol·licituds de subvencions superin els 40 milions inicialment previstos; o que sigui necessari mantenir més temps les restriccions o establir-ne altres que els afectin. "Per cada restricció, una mesura de suport," va concloure.

Toc de queda

Aragonès va assenyalar que la proposta de toc de queda del ministeri de Sanitat es debatrà avui en el marc del consell interterritorial i va avançar que, si bé "no es pot descartar cap mesura", es va mostrar partidari de "donar prioritat a les actuals, que estan entre les més restrictives" que s’apliquen en Espanya. En qualsevol cas, va reivindicar que la decisió estigui en mans de la Generalitat

tracking