SEGRE

ESNOTICIA

Brot de Covid en una planta d'un hospital de la província de Lleida, amb 8 infectats

Tres pacients ingressats per altres patologies, que són lleus, i cinc empleats asimptomàtics || Cribratge a tot el personal i pacients i vetades les visites

Exterior del Sant Hospital de la Seu d’Urgell, ahir.

Exterior del Sant Hospital de la Seu d’Urgell, ahir.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha detectat un brot de Covid-19 al centre. El director gerent, Francesc Guerra, va explicar ahir que les persones contagiades són treballadors i pacients de l’àrea d’hospitalització, situada a la primera planta, en la qual també hi ha ubicats els deu llits destinats a pacients amb coronavirus. Després d’un cribratge a tot el personal i usuaris, han donat positiu tres pacients, ingressats per altres patologies i que van començar a presentar símptomes de la Covid, i cinc professionals, en aquest cas tots asimptomàtics. Algun dels pacients, que continuen estables i en planta, havia estat en altres centres en els últims dies per sotmetre’s a proves i tractaments. L’hospital de la Seu comptava ahir amb un total de quatre pacients amb Covid.

Guerra, que va assegurar que “estem tranquils perquè la situació està controlada”, va manifestar que “si ja preníem precaucions, ara encara més” i es va referir a les visites als pacients hospitalitzats, que des d’aquest dimarts han quedat prohibides. També realitzaran cribratges de manera periòdica i no descarten, “en el cas que sigui necessari”, traslladar de planta pacients positius. Ara estan ubicats a la planta d’aguts i separats de la resta. La segona planta de l’hospital és lliure de Covid. Així mateix, els ancians de la residència ubicada de forma temporal al Seminari Diocesà van ser sotmesos ahir a proves PCR per prevenció. L’equip de professionals que hi treballa no ha registrat cap cas positiu.

tracking