SEGRE

Endesa i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà tanquen la temporada d'esports d'aigua amb un balanç positiu

Ràfting a Sort-

Endesa i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà tanquen la temporada d'esports d'aigua amb un balanç positiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de l’estiu, i més després del confinament provocat per la Covid-19, va fer que famílies i amics sentissin la necessitat d’estar en contacte amb la natura i fer esport a l’aire lliure. En aquest sentit, els esports d’aigua han esdevingut uns grans aliats. I és que, malgrat que la situació excepcional que s’està vivint ha fet ajornar competicions esportives a nivell nacional i internacional, el turisme actiu ha respòs contractant activitats de ràfting, piragüisme, canoa o descens de barrancs. Endesa –com a reguladora del cabal d’aigua dels rius–, i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà –una de les comarques estrella en aquest tipus d’activitat– han fet un balanç positiu tot i començar la temporada d’esports d’aigua amb tres mesos i mig de retard.

Així, des de final de juny i fins a mitjan d’octubre la divisió renovable d’Endesa, Enel Green Power, ha realitzat un total de 400 operacions amb l'objectiu d'ajustar el cabal circulant òptim a la Noguera Pallaresa per a la realització d'esdeveniments esportius, així com per garantir-ne la seguretat i la sostenibilitat tant dels esports com del territori.

De fet, aquestes maniobres es realitzen des de fa 20 anys fruit d’un conveni amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el qual estipula un cabal mínim circulant de 22 metres cúbics per segon per a poder realitzar activitats com els descensos de ràfting, ja que en moltes ocasions les condicions que hi ha de forma natural i en funció de la climatologia no serien suficients per a poder practicar esports d’aigua. I aquí és quan entra en acció l’ajuda d’agents externs com és la regulació del cabal gràcies a l'existència dels embassaments i les centrals hidroelèctriques.

Per l'activitat de ràfting diària en el Noguera Pallaresa, es necessita alliberar aigua al llarg de 4 hores, durant les quals s'està generant de manera simultània electricitat. La gestió es fa de manera automatitzada i telecomandada a distància, és a dir, des del Centre de Control d'Hidràuliques de la companyia, ubicat físicament a Lleida ciutat.

tracking