SEGRE

L'hostaleria insta a una revisió de les restriccions a Sobirà i Ribagorça

Els bars estan tancats des del passat dia 16.

Els bars estan tancats des del passat dia 16.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Hostaleria de Lleida i els consells de l’Alta Ribagorça i el Sobirà van incidir en la necessitat de revisar les mesures de tancament dels bars i restaurants al tenir un índex de rebrot baix. Ahir, a l’Alta Ribagorça el risc de rebrot se situava en els 74,97 punts i els 85,11 al Sobirà. El president de la federació, Josep Castellarnau, va demanar una revisió més precisa que permeti compaginar l’activitat empresarial amb la lluita contra la Covid.

Va demanar que es tingui en compte la realitat de les zones i municipis en els quals hi ha molt poca incidència. Les dos comarques i la federació van apel·lar a “la capacitat de diàleg i acord” per poder establir “mesures immediates d’acompanyament” que facin viable la continuïtat de negocis i la protecció de la ciutadania. “Acatarem el que ens demani el Procicat, però és necessari analitzar cada territori per poder mantenir la coherència.” “Cal estudiar excepcions segons la gravetat”, va dir.

La setmana passada al voltant de 150 municipis de Lleida registraven un risc baix de rebrot, i se’ls va aplicar les mateixes restriccions sense distinció, un fet que han criticat els afectats en zones lliures de Covid, i reclamen un règim singular que contempli una excepció.

tracking