SEGRE

TRIBUNALS ADMINISTRACIÓ

Neguen una indemnització a una dona violada a Guissona

Perquè al denunciar els atacs que havia patit quan era una nena ja era major d'edat || Va ser agredida pel seu padrastre

El judici es va celebrar fa un any a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar fa un any a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hisenda ha rebutjat indemnitzar una dona que va ser víctima de violacions reiterades per part del seu padrastre quan era nena a Guissona perquè va interposar la denúncia quan feia més d’un any que havia superat la majoria d’edat. Amb seqüeles psicològiques per tota la vida i amb un agressor insolvent que no pot fer efectiu l’import econòmic que es va establir a la condemna, la víctima ha d’afrontar la situació sense ajuts econòmics dedicats a l’assistència en casos de delictes violents. El contradictori del cas és que, si es tractés d’un cas de violència de gènere, la prescripció seria de tres anys des dels fets, però en el seu cas, com que l’agressor era el padrastre i no la parella, la prescripció és només d’un any després de superar la majoria d’edat. Segons el seu advocat, Hug Sierra, “la situació atempta de forma greu contra els drets de la dona ja que la finalitat de la llei hauria de ser protegir la víctima amb independència que l’abús es produeixi dins de la parella o com a producte de l’agressió del padrastre a la fillastra”.

Les agressions van començar quan la nena tenia només vuit anys i es van mantenir fins que va marxar de casa als setze. Finalment, el seu metge de capçalera va alertar de la problemàtica que presentava la víctima i va començar un procés penal que va culminar l’11 de juny d’aquest 2020 amb la sentència final del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va condemnar l’agressor a catorze anys de presó. El judici s’havia celebrat el setembre de l’any passat a l’Audiència Provincial de Lleida. Després de dictar sentència, el mateix tribunal de primera instància va demanar que ingressés a la presó.

L’acusat ha estat condemnat a catorze anys de presó però s’ha declarat insolvent

La víctima, que té ansietat i depressió, va explicar durant el judici que “quan [l’acusat] entrava per la porta sentia que vivia a l’infern”. La jove va afirmar que no va denunciar abans el padrastre perquè l’havia amenaçat de fer-los mal a la seua mare i al seu germà però que finalment ho va fer per la por que la seua germana, que ara té deu anys, també fos víctima d’abusos.

tracking