SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

El PSC pren l'alcaldia de Gimenells i el PP tindrà un alcalde a Lleida, amb Dante Pérez

El socialista Iván Alcolea tindrà el càrrec vuit mesos i el rellevarà el popular Dante Pérez || Moció de censura a porta tancada i protesta de partidaris de Som Poble

Alcolea i Pérez (quart i tercer per l’esquerra) a la sala de plens de l’ajuntament de Gimenells.

Alcolea i Pérez (quart i tercer per l’esquerra) a la sala de plens de l’ajuntament de Gimenells.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edil socialista Iván Alcolea és el nou alcalde de Gimenells després que ahir prosperés la moció de censura que va presentar al costat dels quatre regidors del PP contra la fins ara alcaldessa, Emma Solans, de Som Poble. Aquesta llista independent governava en minoria amb quatre dels nou edils. El ple va ser a porta tancada i es va emetre online, encara que un grup de veïns es va concentrar al davant del consistori per donar suport a Solans.

Alcolea, de 22 anys, és un dels alcaldes més joves. Ho serà vuit mesos i després el rellevarà Dante Pérez (PP) fins al final del mandat. Així, els socialistes passaran a tenir onze alcaldies a Lleida i els populars aconseguiran la primera en aquest mandat quan assumeixi el càrrec Pérez, exalcalde destituït per una altra censura el 2018. Alcolea va dir que li van proposar entrar al govern, però això “suposava renunciar a censurar una alcaldia que, pel que em traslladaven, era contrària a la majoria de veïns”.

Pérez va afirmar que un motiu per al relleu és “revertir l’assimilació de la vida social i cultural per part del nacionalisme català”, una cosa que Som Poble va negar. Solans va recordar que fa un any va morir Antonio Pardos, edil socialista que va donar suport a la seua investidura. Va assenyalar que vigilaran l’avanç de “temes començats i projectes”. Sobre l’expedient urbanístic a un familiar de Pérez, va criticar Alcolea per “fer alcalde algú que diu que és millor saltar-se la llei i pagar multa que fer les coses bé”. Aquest, al seu torn, va dir que acusar-los de voler “llançar terra” sobre l’assumpte és una “calúmnia”.

Alcolea i Pérez (quart i tercer per l’esquerra) a la sala de plens de l’ajuntament de Gimenells.

Alcolea i Pérez (quart i tercer per l’esquerra) a la sala de plens de l’ajuntament de Gimenells.AMADO FORROLLA

tracking