SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

Alfarràs 'caça' i multa vint persones per abocar residus

Després de localitzar-les gràcies a la col·laboració veïnal || Avisa que veïns d'altres localitats els deixen a les seues deixalleries

L’últim abocament que es va localitzar enmig d’una zona verda.

L’últim abocament que es va localitzar enmig d’una zona verda.J.C.G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfarràs ha localitzat una vintena d’infractors en un any als quals ha posat una vintena de multes per abocaments incontrolats i mal ús de les microdeixalleries, l’última aquesta setmana, segons va explicar l’alcalde, Joan Carles Garcia. Els imports oscil·len entre els 100 i els 250 euros, encara que poden arribar fins als 750 partint de l’ordenança municipal. En concret, una de les sancions va ser substituïda per treballs a la brigada municipal durant una setmana.

Garcia va explicar que últimament s’està observant que són veïns d’altres pobles del Segrià pròxims els que fan mal ús de les microdeixalleries. En aquest sentit, va indicar que vénen en vehicles a dipositar els residus i és molt difícil posar multes “encara que estem parlant amb els alcaldes d’aquests pobles per explicar-los la situació i prendre mesures”, va remarcar.

L’últim expedient sancionador es va obrir aquesta setmana després de localitzar un altre abocament incontrolat en una zona verda. L’alcalde va assenyalar que es va sol·licitar la col·laboració ciutadana a través d’un ban i “ha estat gràcies a la seua ajuda que hem pogut descobrir-ne l’autor i començar a tramitar la multa”, que podria arribar fins als 500 euros. Alfarràs és uns dels vint-i-dos pobles de la comarca que apliquen el porta a porta amb bons resultats de reciclatge.

tracking