SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Un tirotejat per l'agressor de Bellcaire segueix en estat crític

Els dos veïns del poble que també van ser atacats van rebre l'alta després de sis dies a l'hospital || El presumpte autor està acusat de cinc temptatives d'assassinat

Benjamín Fernández va ser empresonat el passat 15 d’octubre.

Benjamín Fernández va ser empresonat el passat 15 d’octubre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les tres persones que el passat 13 d’octubre van ser brutalment agredides a Bellcaire d’Urgell seguia divendres ingressada a l’Arnau en estat crític amb lesions cranials severes, segons van informar fonts judicials a aquest diari. Es tracta d’un veí del Palau d’Anglesola, que va ser suposadament la primera víctima de Benjamín Fernández, de 47 anys i àlies Cuqui, i que va aparèixer en una granja als afores del poble amb múltiples contusions i ferit de bala. Fernández presumptament li va robar el cotxe per anar a Balaguer a calar foc a un edifici, tornar a Bellcaire, on va atacar dos veïns més i tornar a la capital de la Noguera, on va agredir un home i el seu pare abans de ser detingut. Precisament, els dos veïns ferits d’aquest municipi, la propietària d’un bar a la qual va agredir i va tirar en un pàrquing inundat i l’home que va atacar al carrer Bonavista, van rebre dilluns l’alta hospitalària de l’Arnau de Vilanova després de sis dies ingressats. Millor sort van tenir els dos veïns de Balaguer. L’arrestat portava una maça i una pistola amb la qual hauria efectuat diversos trets abans de ser retingut en ple carrer per diverses persones.

Per la seua part, el presumpte agressor, que es va negar a declarar tant en seu policial com judicial, es troba empresonat des del dia 15 d’octubre al Centre Penitenciari Ponent. Va passar el temps reglamentari al mòdul d’ingressos i, posteriorment, va ser traslladat cap a un mòdul residencial.

Benjamín Fernández està, de moment, imputat per cinc temptatives d’assassinat encara que hi pot haver modificació a mesura que avanci la instrucció del cas. A més a més, també està acusat dels delictes d’incendi, per haver calar foc a un pis al carrer Ramon Llull de Balaguer; robatori amb violència i intimidació, per sostreure el cotxe del veí del Palau d’Anglesola; tinença il·lícita d’armes, portava una pistola sense tenir permís; i un delicte de trencament, ja que no podia atansar-se a una de les víctimes.

També podria ser acusat dels delictes de detenció il·legal, per haver-se endut la propietària del bar, i un delicte de danys, per les pintades a la façana de l’ajuntament i del poliesportiu de Bellcaire.

tracking