SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Causa destrosses al centre cívic de Cervera i es deixa el DNI

Va clavar una puntada de peu al vidre de la porta de l'equipament || Ha estat condemnat després que es trobés el seu carnet al lloc

Els fets van tenir lloc a Cervera el 2017.

Els fets van tenir lloc a Cervera el 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home per causar danys al centre cívic de Cervera. L’autor de les destrosses va ser identificat al trobar-se el seu DNI a l’equipament el dia dels fets i ser gravat per les càmeres de seguretat. Per aquesta raó, l’Audiència rebutja el recurs presentat per la defensa de l’acusat i confirma la sentència dictada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que li va imposar una multa de 1.800 euros per un delicte de danys, així com al pagament d’una indemnització de més de 1.600 euros a la Generalitat per les destrosses.

Segons la sentència, els fets van tenir lloc el setembre del 2017 quan l’acusat va clavar una puntada de peu a la porta del centre cívic de Cervera, situat a la plaça Joan Salat, provocant que es trenqués el vidre. La defensa va recórrer la condemna a l’assenyalar que no s’havia provat que l’acusat fos l’autor dels fets. Tanmateix, l’Audiència de Lleida recorda el testimoni que van donar dos agents de la Policia Local de Cervera que van actuar en aquestes diligències.

El condemnat haurà d’indemnitzar la Generalitat amb més de 1.600 € pels danys causats

Els agents van declarar que van visionar les imatges de les càmeres de seguretat d’un establiment proper al centre cívic i van veure l’acusat. Segons la sentència, “els agents no van dubtar de l’autoria del recurrent. Malgrat que no es veien clarament les seues faccions, la complexió física i la forma de caminar els va portar a identificar l’acusat, que coneixien d’anys enrere”. L’Audiència dóna plena credibilitat al testimoni dels agents, que segons la resolució, es veu reforçat per la troballa del DNI de l’acusat en el moment i al lloc dels fets. Així mateix, el tribunal recorda que el processat no ha ofert cap prova que l’exculpi i que ni tan sols va comparèixer al judici, que es va celebrar en la seua absència. Per aquests motius, l’Audiència rebutja el recurs i confirma la pena de multa per un delicte de danys, a més de la indemnització a la Generalitat.

La sentència no és ferma i es pot presentar recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

tracking