SEGRE

ESNOTICIA

Nou morts al geriàtric de Verdú i els hospitalitzats a Lleida es disparen, amb 128

A més d'aquestes defuncions, Salut en va notificar ahir 10 més al pla || Detectat un brot amb almenys 13 usuaris i 8 treballadors positius de Covid-19 a la residència La Teva Llar de Lleida ciutat

Les obres del futur edifici annex a l’hospital Arnau per a ingressats per Covid avancen a bon ritme.

Les obres del futur edifici annex a l’hospital Arnau per a ingressats per Covid avancen a bon ritme.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència Mare Marcel·lina de Verdú, que va ser intervinguda per la conselleria de Salut després de patir un brot de Covid-19, ja ha registrat nou morts, sis més que dissabte, segons van informar fonts municipals. Tots eren persones d’edat molt avançada i amb altres patologies. Actualment, al geriàtric hi ha 64 persones positives, de les quals 36 són usuaris (en tenia 48), i els altres 28, treballadors, segons va informar Salut. Part del nou personal sanitari de la residència s’ha instal·lat a l’alberg de pelegrins, ja que són professionals de fora de la comarca.

Així mateix, Salut ha detectat un brot a la residència La Teva Llar, al passatge de la Premsa de Lleida ciutat. Hi ha almenys 13 usuaris i 8 treballadors contagiats, però encara falta conèixer els resultats de 17 residents i 3 empleats.

D’altra banda, Salut va notificar ahir 10 morts més de Covid a la regió sanitària de Lleida i a tota la província ja són 374 els morts. Una de les 10 últimes defuncions va ser la d’un home d’entre 50 i 59 anys, i la resta eren majors de 70.

D’una altra banda, els hospitalitzats al pla van en augment i ahir eren 128, disset més. D’aquests, 67 es troben a l’Arnau –14 a l’UCI– i 13 al Santa Maria, un a l’UCI. Aquest hospital va començar a acollir ingressats diumenge passat. Els altres 48 ingressats són a les clíniques privades.

Mentrestant, a l’Alt Pirineu i Aran hi ha 18 ingressats entre els hospitals de la Cerdanya, la Seu i Tremp. De la mateixa manera, la província va sumar 183 casos més de Covid, amb un total de 16.743. D’aquests, 15.135 són del pla, amb 173 positius més, i 1.608 al Pirineu, amb 10 més.

La situació a Lleida continua sent la millor de Catalunya, dins de la gravetat. El risc de rebrot al pla és de 524 punts, i al Pirineu, de 554, mentre que la mitjana catalana és de 841. Tot i així, segons els indicadors del ministeri de Sanitat, Lleida estaria en una alerta de risc 3 dels 4 que hi ha, ja que, per exemple, la incidència de casos acumulats en els últims 14 dies és de 471,15 per cada 100.000 habitants, i un 10,28% de les PCR han tingut un resultat positiu. Segons Sanitat, a partir d’una incidència de 250 el risc és molt alt, i amb més del 10% de proves positives, és alt.

tracking