SEGRE

MUNICIPIS PLAGUES

Veïns d'Organyà demanen acabar ja amb la sobrepoblació de coloms

L'ajuntament estudia utilitzar pinso esterilitzant per reduir el nombre d'exemplars

La presència de coloms ha provocat queixes a Organyà.

La presència de coloms ha provocat queixes a Organyà.M.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns d’Organyà han fet arribar les seues queixes a l’ajuntament pel considerable creixement de la població de coloms i les visibles conseqüències que causen els excrements en propietats privades i a la via pública. Els veïns es refereixen al problema com una “invasió” d’aus i sol·liciten al consistori que posi fre a aquest augment, que està deteriorant i embrutant carrers i edificis. La major presència la localitzen en cases deshabitades amb terrasses o finestres obertes del centre històric i a l’església de Santa Maria.

L’ajuntament, per la seua part, va reconèixer que la població de coloms “va cada vegada a més” i que “el problema ara ja és desmesurat” i va assegurar que treballen per solucionar les molèsties. L’alcalde, Celestí Vilà, va explicar en aquest sentit que es posaran en contacte amb empreses especialitzades en plagues per reduir “com més aviat millor” el nombre d’aus i no va descartar utilitzar pinso esterilitzant de coloms, un mètode que ha ajudat molts altres municipis a reduir la sobrepoblació d’aquest animal.

La Seu porta a terme campanyes d’esterilització de coloms amb aquest pinso des del 2014. L’aliment està recobert amb una pel·lícula d’un fàrmac que té poder anticonceptiu en aquestes aus.

A banda de la plaga de coloms, l’alcalde va apuntar que l’ajuntament “també lluita contra les colònies de gats”. En aquest sentit va recordar la prohibició d’alimentar aquests animals a la via pública i va lamentar que la població no disposa de Policia Local ni potestat per “perseguir els veïns que fan cas omís de la normativa i empitjoren cada vegada més el problema”.

L’ajuntament té comptabilitzades colònies de gats a la plaça de les Homilies, al centre històric i en diversos punts dels afores del nucli urbà.

tracking