SEGRE

ESPAIS NATURALS REGULACIÓ

Lleida i Osca projecten limitar l'aforament a Mont-rebei

Liciten el pla d'usos per regular visites i protegir l'espai natural || L'estratègia de gestió haurà d'estar a punt en sis mesos

El pàrquing de pagament de la Masieta, al complet dissabte.

El pàrquing de pagament de la Masieta, al complet dissabte.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Limitar l’aforament, reservar online i cobrar un preu públic per la utilització de diferents instal·lacions de la zona del congost de Mont-rebei són algunes de les premisses que estudien les diputacions de Lleida i Osca en la gestió conjunta de l’embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei i frenar la massificació en aquest espai natural entre tots dos territoris. Les dos corporacions van firmar al juliol un conveni per elaborar una estratègia d’actuacions i gestió. Ara, la Diputació d’Osca ha tret a concurs la redacció d’un pla que ha d’ordenar els usos i activitats compatibles a la zona així com la promoció del turisme com a motor econòmic i assegurar un desenvolupament sostenible.

L’estudi, que ha d’estar en 6 mesos, servirà perquè les diputacions puguin adoptar decisions sobre la possibilitat d’instal·lar nous equipaments per millorar la seguretat dels turistes.

Així mateix, ha de marcar la possibilitat d’obtenir recursos econòmics per l’explotació dels recursos turístics, crear nous accessos des dels dos costats del congost, pàrquings i altres infraestructures i, sobretot, protegir l’entorn.

Els pobles del voltant de Mont-rebei confien a disposar d’aquest pla d’usos per conèixer el marc jurídic en el qual moure’s i actuar per aconseguir frenar la massificació de turistes i ordenar les visites.

tracking