SEGRE

ESNOTICIA

Primer dia de tancament de fronteres a Aragó amb pocs controls i bars més buits

Veïns de Lleida i d'Osca asseguren que no tenen dificultat per acudir a treballar, al metge o a l'institut || Les famílies que tenen membres als dos costats sí que lamenten el confinament aragonès

Un dels controls de la Guàrdia Civil al municipi de Castellonroi.

Un dels controls de la Guàrdia Civil al municipi de Castellonroi.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament de fronteres d’Aragó, decretat la matinada passada i previst fins al proper 9 de novembre, no limita els desplaçaments fora de la comunitat ni entre les comarques limítrofes de Lleida per feina, estudis o visites mèdiques. Els veïns de la Franja que treballen a Lleida poden desplaçar-se als seus llocs de treball i els de la Ribagorça aragonesa, també, fins i tot els estudiants que estan matriculats a l’institut del Pont de Suert.

El president de la Diputació d’Osca i alcalde d’Areny, Miguel Gracia, va explicar que el consistori ha expedit certificats municipals per a tots aquells veïns que han de sortir d’Aragó i entrar a Lleida abans de les sis del matí per raons comercials o de feina. així mateix, va apuntar que el tancament perimetral de la comunitat no ha de prohibir les relacions de treball, de serveis mèdics o econòmics.

Un veí de Montanui va explicar que cada dia fa transport social, portant veïns d’aquesta localitat de la Ribagorça fins al Pont de Suert per anar al metge, a comprar o a la farmàcia, i que de moment no ha tingut cap problema per fer el trajecte ni s’ha trobat controls policials a les principals carreteres. Per la seua part, Aureli Teixidó, veí de la Granja d’Escarp que treballa a Fraga, va assenyalar que al matí no es va trobar cap control; li va passar el mateix a Lolín Sampietro, que viu a Alcarràs i treballa a la capital del Baix Cinca.

Per una altra banda, els bars de la Franja sí que van notar menys clients, ja que el tancament dels de Catalunya havia motivat el desplaçament de veïns de municipis propers.

tracking