SEGRE

ESNOTICIA

La baixa sobtada d'un maquinista de Renfe deixa 220 passatgers 'tirats' entre Cervera i Lleida

De la línia de Manresa entre Cervera i Lleida

Alguns passatgers pujant al bus que va habilitar Renfe a Tàrrega.

Alguns passatgers pujant al bus que va habilitar Renfe a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La baixa sobtada d’un maquinista de Renfe per Covid va deixar tirats ahir els 220 passatgers de tres trens de la línia de Manresa (R12), segons va informar Renfe a aquest diari, si bé no va concretar si es tractava d’un positiu o d’un contacte. Segons fonts de Renfe, “no ho discernim perquè al final ha provocat problemes al nostre servei i als viatgers”. Els passatgers dels tres trens afectats van haver de fer el trajecte entre Lleida i Cervera amb un servei alternatiu per carretera, que va habilitar Renfe. Els autocars de substitució van aplicar totes les mesures anti-Covid, de manera que van prendre la temperatura als passatgers i els van obligar a posar-se gel hidroalcohòlic abans de pujar al vehicle.

Els trens afectats van ser el que sortia de Lleida a les 06.24 hores amb arribada prevista a la capital de la Segarra a les 07.17 hores; el comboi amb sortida de Cervera a les 06.55 amb arribada prevista a la capital del Segrià a les 07.47 hores, i el tren amb sortida de la capital de la Segarra a les 07.35 hores amb arribada a Lleida a les 08.25 hores. La incidència tècnica va provocar retards d’entre mitja hora i una hora. A mig matí ja s’havia restablert el servei habitual a la línia. Alguns dels passatgers d’un dels trens a Tàrrega van optar per buscar un vehicle alternatiu abans que esperar el bus que va habilitar Renfe per fer els mateixos trajectes.

La incidència va afectar tres trens de la línia entre Cervera i l’estació de Lleida-Pirineus

Encara que la incidència d’ahir va estar provocada per una baixa per la Covid, la línia R12 acumula multitud de retards i incidències que acaben amb la paciència dels usuaris d’aquests trens, mentre la Generalitat reclama el traspàs de la línia. El Govern català ja té un pla per renovar la línia amb més freqüències i millors horaris en els propers tres anys.

tracking