SEGRE

ESNOTICIA

Els pobles petits, sense mitjans per controlar el confinament

Ajuntaments apel·len a la responsabilitat dels veïns per complir les mesures

Imatge de les cues que es van registrar ahir a la frontera entre Lleida i Andorra.

Imatge de les cues que es van registrar ahir a la frontera entre Lleida i Andorra.FERNANDO GALINDO / DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pobles petits afronten el confinament municipal de cap de setmana sense mitjans per controlar-lo. N’és un exemple Sant Llorenç de Morunys. El seu alcalde, Francesc Riu, va explicar ahir que moltes persones van arribar a les seues segones residències dijous per evitar el confinament i l’ajuntament no té com controlar-ho. Va apuntar que van demanar reforços als Mossos, però va lamentar que “costa bastant que vinguin perquè no tenen prous efectius per pujar”. L’alcalde de Granyena de les Garrigues, Francesc Esquerda, va assenyalar que afronten l’aïllament amb “resignació” i va assenyalar que si algun veí necessita alguna cosa d’un altre municipi, “ho fem nosaltres”.

El president de l’Associació de Micropobles i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, va demanar que se “singularitzin” les mesures en funció del risc als municipis. Mentrestant, alguns ajuntaments apel·len a la responsabilitat per complir les mesures. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va apuntar que “la lluita l’hem de fer des de la nostra responsabilitat”. Va criticar que el confinament perimetral arriba “tard” i que s’haurien de tancar ciutats grans o amb un elevat risc de rebrot. Cal destacar que en cas que el municipi no tingui botigues d’alimentació, com succeeix a moltes localitats de Lleida, els veïns poden anar a un altre poble a comprar.

L’alcalde de la Vansa i Fórnols, Pep Camps, va explicar que els veïns continuaran traslladant-se fins a la Seu per comprar. De la mateixa manera, va lamentar les noves restriccions, que “han obligat a tancar els 4 allotjaments rurals” del municipi, ja que treballen amb clients de Barcelona.

Cues per sortir d’Andorra pels controls del tancament de CatalunyaLa circulació per la frontera hispanoandorrana de la Farga de Moles va viure moments complicats ahir per les restriccions de mobilitat de Catalunya. Els agents de la Policia Nacional sol·licitaven a tots els conductors el motiu del desplaçament i només van poder passar els que portaven el document justificant. Els treballadors transfronterers presentaven el carnet acreditatiu. La resta havien d’al·legar el retorn al lloc de residència, desplaçaments per assistències sanitàries o causes de força major.

tracking