SEGRE

COMUNICACIONS LÍNIA FÈRRIA

Expropiacions per construir un pas elevat sobre el tren a Térmens

Permetrà suprimir el pas a nivell actual de la línia de la Pobla a la C-13

Un vehicle saltant-se el pas a nivell de la C-13 a Térmens.

Un vehicle saltant-se el pas a nivell de la C-13 a Térmens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat ha iniciat els tràmits per eliminar el pas a nivell de la línia del tren de Lleida a la Pobla de Segur a la carretera C-13 a Térmens. FGC ha fet pública la llista d’afectats per l’expropiació forçosa de les finques rústiques per on transcorrerà el pas elevat que el substituirà, ja que es vol eliminar aquest punt perillós. La quinzena de propietaris té un termini de quinze dies per presentar al·legacions sobre els terrenys inclosos en el procés.

L’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, va assegurar que tant els amos de finques com l’ajuntament han presentat objeccions al projecte d’expropiació que han estat denegades per la Generalitat. De fet, estava prevista una reunió per a aquesta setmana que s’ha hagut d’ajornar per les noves mesures restrictives per la Covid. Cañadell va indicar que el consistori era partidari de prosseguir amb el traçat de la carretera des de la variant de Vilanova de la Barca, però la Generalitat ha optat per aquesta opció. També va criticar que no s’hagi donat veu als propietaris els quals es va convidar a participar en una reunió telemàtica, “però molts són persones grans que no tenen ni ordinador”, va remarcar.

El pont estarà ubicat molt a prop de l’actual pas a nivell de Térmens, el número 12 de la línia fèrria que correspon al punt quilomètric 15,9, en una zona al marge dret de la carretera en direcció a Balaguer.

A primers del mes de març passat l’ajuntament de Térmens va realitzar una campanya per posar fi a les imprudències de molts conductors que no respectaven les normes de seguretat i no feien cas de les barreres. L’any passat van quedar danyades en vuit ocasions. Per la seua part, FGC també fa seguiment d’aquests incidents.

tracking