SEGRE

SUCCESSOS DESASTRE

Un terratrèmol sacseja Turquia i Grècia

El sisme de magnitud 6,6 deixa almenys catorze víctimes mortals i més de 430 ferits ||La tremolor va generar també un tsunami que va afectar les costes d'aquests dos països

Un dels edificis esfondrats a la ciutat turca d’Esmirna per les tremolors.

Un dels edificis esfondrats a la ciutat turca d’Esmirna per les tremolors.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terratrèmol de magnitud 6,6 sobre deu va deixar ahir almenys 14 víctimes mortals i més de 430 ferits a Turquia i Grècia. Una dotzena de persones van morir en territori turc i dos en terra grega. La tremolor del terra va provocar el col·lapse d’edificis i múltiples danys materials a la ciutat turca d’Esmirna, la tercer més gran del país, a la regió de l’Egeu, i sacsejat diverses illes del sud-est de Grècia.

El sisme va tenir l’epicentre al mar Egeu, a uns 17 quilòmetres de la costa de Turquia, i va generar un tsunami que va afectar les costes dels dos països. El nivell de l’aigua va pujar al voltant d’un metre, es va endinsar als carrers i va arrossegar nombrosos estris i mobiliari urbà abans de dispersar-se al cap de mitja hora.

A Esmirna, el terratrèmol va esfondrar almenys una dotzena d’edificis, dels quals quatre van quedar completament destruïts. Gràcies a les ràpides tasques de rescat es va aconseguir treure d’entre la runa més de 70 persones amb vida, segons va confirmar el ministre de Sanitat turc, Fahrettin Koca.

El sotrac també va causar dos víctimes mortals a l’illa grega de Samos, a 13 quilòmetres de l’epicentre del sisme, on dos estudiants de 17 i 15 anys van morir aixafats per un mur que s’havia debilitat a conseqüència de la tremolor. Els danys materials a l’illa són extensos i semblen haver afectat, sobretot, els edificis més antics. Minuts després de la declaració del sisme, el Govern grec va oferir a Turquia tota la seua cooperació per ajudar en les tasques de rescat, en un gest de cooperació i bona voluntat després de setmanes de disputes territorials entre els dos països. La tremolor també va poder sentir-se a Atenes i Istanbul.

tracking