SEGRE

ESNOTICIA

El sector turístic del Pirineu i les cases rurals, sota mínims

Sense reserves i tancaments temporals d'hotels per les limitacions || Esperen que les restriccions hagin acabat al desembre

La casa rural al Talladell, on es fan millores.

La casa rural al Talladell, on es fan millores.J.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament perimetral dels municipis els caps de setmana imposat per les noves restriccions del Govern fins a mitjans d’aquest mes per la pandèmia ha suposat un altre cop per al sector turístic. Si bé no han donat definitivament per finalitzada la temporada ni els bungalous, ni hotels, ni cases de pagès, ha comportat l’anul·lació de totes les reserves i el tancament temporal d’alguns hotels, com és el cas del Pessets de Sort, i també de cases rurals, a l’espera que la situació faci un viratge de 180 graus per poder reobrir durant el pont de la Puríssima i salvar la campanya de Nadal. Si no fos així, “seria un autèntic desastre per al sector”, coincideixen tots els responsables.

Pel que fa al turisme rural, el seu responsable, Jaume Ramon, va indicar que “ja va ser dur haver d’adaptar-nos a reduir només a sis persones les reserves. Això ens va posar moltes limitacions i ara no hi ha cap possibilitat de donar servei si no pot venir ningú de fora”, va remarcar. Va explicar que aquest impàs és bo per fer algunes obres de manteniment en alguns establiments, com és el seu cas a la seua casa rural del Talladell, a l’Urgell.

Quant als bungalous, la responsable dels càmpings, Marta Cortina, va assenyalar que hi ha molta incertesa, tant al seu sector com en els altres. “No sabem si podrem obrir, no sabem si serà rendible, ja que ara tenim despeses però no ingressos, i no sabem si podrem contrarestar les pèrdues. La Puríssima i Nadal són dates clau per als que ens dediquem al turisme”, va destacar. Cortina va indicar que està prevista una reunió d’empresaris del sector del càmping per resoldre tots aquests dilemes.

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Casatellarnau, va precisar que “encara no hem llançat la tovallola. Ara per ara cap empresari no m’ha dit que tanca definitivament. Tanmateix, sí que ho han fet alguns de forma temporal, però reobriran quan es pugui”.

D’altra banda, algunes segones residències d’Aran s’han ocupat, encara que les persones que hi han anat ho fan per poder-hi passar llargues temporades i a teletreballar. A més, tots els hotels estan preparats per a la nova temporada d’esquí.

tracking