SEGRE

ESNOTICIA

L'alberg de Bellpuig, per confinar persones sense casa

A partir d'aquesta setmana, en substitució de La Manreana de Juneda || Podrà acollir un màxim d'entre 30 i 35 confinats

Imatge exterior de l’alberg de Bellpuig.

Imatge exterior de l’alberg de Bellpuig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alberg de Bellpuig prestarà a partir d’aquesta setmana el servei d’acollida a persones que han d’estar confinades, al ser positius asimptomàtics o molt lleus de Covid o contactes estrets i que no poden romandre aïllats al domicili, ja sigui perquè no en tenen o perquè viuen en pisos molt precaris.

Així ho va explicar el delegat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Vidal Vidal, que va destacar que aquest equipament ha estat posat a disposició de la Generalitat de forma gratuïta per l’ajuntament de Bellpuig. L’alcalde, Jordi Estiarte, va manifestar que, arran que la Generalitat els demanés poder disposar d’aquesta instal·lació, “la col·laboració del consistori ha estat màxima per contribuir a la lluita contra la Covid”.

Aquesta entitat serà

L’alberg ja va ser equipat a l’agost en previsió que fos necessari per a cribratges o aïllaments durant la campanya fructícola, però finalment no va ser necessari activar-lo. Estiarte va detallar que compta amb 65 places, però només acollirà un màxim d’entre 30 i 35 persones, una per habitació.

Fins ara era la granja escola La Manreana de Juneda la que acollia aquest servei, després que durant l’estiu també ho fessin els hotels Rambla de Lleida ciutat i Ibis de Torrefarrera. Divendres passat, a La Manreana hi havia vuit persones.

Vidal va assenyalar que la gestió va a càrrec de Creu Roja, que està ultimant la contractació del personal necessari per a les diferents funcions com per exemple el menjador, bugaderia o el trasllat de les persones que hagin de ser aïllades des del punt en què es trobin fins a Bellpuig. Va indicar que el contracte s’estén inicialment fins al 31 de març.

D’altra banda, Vidal va anunciar que la delegació del seu departament ha constituït sengles equips de 22 i 5 persones, el primer per al pla i el segon per al Pirineu, que s’encarregaran de fer un seguiment exhaustiu de la situació de les diferents residències, ja siguin d’ancians, salut mental, discapacitats o altres, i que mantindran un contacte constant amb els seus responsables. El primer equip tindrà la seu a Lleida i el segon a Tremp i els responsables són professionals que ja havien supervisat o treballat en aquests àmbits dins de l’administració.

tracking