SEGRE

ESNOTICIA

Brot amb set casos en una residència de Balaguer

Cinc usuaris i dos treballadors de Sant Domènec || Ja va tenir contagis al juliol

Imatge d’un test a la residència Sant Domènec de Balaguer al maig.

Imatge d’un test a la residència Sant Domènec de Balaguer al maig.CONSELLERIA DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc usuaris de la residència Sant Domènec de Balaguer han donat positiu en Covid, segons van confirmar ahir fonts de la conselleria de Salut. Totes les persones grans es troben aïllades a les habitacions per prevenció. D’altra banda, dos treballadors d’aquest geriàtric de la capital de la Noguera també s’han contagiat i estan en quarantena, segons ha pogut saber aquest diari. En aquest centre ja hi va haver un focus el mes de juliol, amb set ancians i dos empleats positius. S’ha de recordar que en el cas de les residències, Salut ja considera que hi ha un brot quan es detecta un sol cas.

D’altra banda, el nombre de residents positius a la residència Mare Marcel·lina de Verdú ascendeix a 47, cosa que significa que tots els usuaris excepte un s’han contagiat. D’aquests 47 ancians, almenys nou han mort, com va avançar SEGRE. Val a recordar que segons dades de dilluns passat, hi havia també 28 empleats positius, si bé l’ajuntament va assegurar que no és possible, ja que no hi ha tants empleats en aquest geriàtric. Aquesta residència de l’Urgell va ser intervinguda per Salut el passat 20 d’octubre, després que les monges de les Germanetes dels Pobres de Sant Pere Claver, encarregades de la direcció i de la gestió, es veiessin superades i demanessin ajuda la conselleria. Actualment està al capdavant de la residència l’Associació per al Benestar i el Desenvolupament i encara no hi ha data per al retorn de la gestió a les monges.

Un total de 47 dels 48 usuaris del geriàtric Mare Marcel·lina de Verdú han donat positiu en Covid-19

Així mateix, a la residència Cal Tomeu de Cabanabona es va registrar un altre mort dissabte, per la qual cosa ja són dos els morts al centre, on 30 dels seus 34 usuaris han donat positiu. Des de la direcció van explicar que dos usuaris més han estat traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova, un dels quals evoluciona favorablement i l’altre té un pronòstic més sever perquè ja tenia altres patologies. Uns altres tres usuaris requereixen oxigen i es mantenen amb febre, i cinc més estan estables però a les habitacions. La resta dels positius evoluciona bé i la majoria són asimptomàtics, excepte dos, que estan més greus amb malalties cròniques. Així mateix, una dotzena de treballadors segueixen contagiats i dos són a l’hospital, un dels quals a l’UCI. Fa 14 dies que es van fer les PCR i es van detectar els primers positius en aquest geriàtric.

Centre d’aïllament per a discapacitats a Puigverd de Lleida

La Generalitat ha habilitat una casa de colònies de Puigverd de Lleida com a centre d’aïllament d’usuaris de residències de discapacitats intel·lectuals de Lleida que hagin donat positiu i siguin asimptomàtics. Fonts de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies van explicar que es van habilitar vint places, 14 de les quals ja estaven ocupades divendres i preveien obrir-ne 12 més. Aquest centre està gestionat per Aspros i els primers usuaris van ser del Taller Claror de la Seu, on es va detectar un brot amb deu usuaris i tres empleats contagiats. S’ha de recordar que vint residències de gent gran, discapacitats i salut mental de Lleida no han tingut cap cas en tota la pandèmia.

tracking