SEGRE

El Superior de Justícia dóna la raó al consell de la Segarra en la polèmica pel servei de l'aigua

L'ens comarcal deixa la "porta oberta" a reprendre el diàleg als consistoris que han presentat recurs

Un consell d'alcaldes de la Segarra del juliol.

Un consell d'alcaldes de la Segarra del juliol.Consell Comarcal de la Segarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal de la Segarra ha guanyat el contenciós administratiu presentat pels ajuntaments de Tarroja, Talavera, Granyena, Sant Ramon i Granyanella, que van portar als tribunals l'ens comarcal per les resolucions aprovades entre el 2015 i el 2016 en relació a la modificació del Conveni d'abastiment d'aigua entre el mateix consell i els ajuntaments de la comarca, així com la modificació del sistema tarifari. El TSJC va resoldre el 26 d'octubre que la gestió i abastiment d'aigua és un servei titularitat del Consell Comarcal. En aquest sentit, la institució comarcal ha volgut deixar la "porta oberta" als ajuntaments que van presentar el recurs per poder reprendre el "diàleg" i arribar a un consens sense la justícia pel mig.

Segons un comunicat difós pel Consell Comarcal, el TSJC ha estimat la resolució presentada per l'ens i ha desestimat les demandes dels ajuntaments. En aquest sentit, la justícia atribueix al Consell Comarcal la gestió i abastiment de servei d'aigua a la Segarra basant-se en els Articles 25 i 26 de la Llei de Bases de Règim Local. Contràriament, la mateixa llei sí que reconeix com a competència pròpia dels ajuntaments l'abastiment d'aigua als domicilis particulars dels municipis, enllumenat, pavimentació de les vies públiques i clavegueram.

A banda d'estendre la mà al diàleg amb els ajuntaments que van presentar recurs, des del Consell Comarcal s'ha apostat per "parar de perdre el temps i diners innecessaris" una vegada resolt aquest litigi amb la justícia.

tracking