SEGRE

ESNOTICIA

Fraga, Montsó i Binèfar lideren els casos a Aragó

Alcaldes ho vinculen a les reunions familiars pel Pilar || Una residència de Montsó registra un centenar de positius

Imatge de l’exterior del centre de Salut de Fraga.

Imatge de l’exterior del centre de Salut de Fraga.J. D

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les àrees de Salut de Fraga i Binèfar van encapçalar el cap de setmana la llista de contagis per zones sanitàries a Aragó, amb 50 i 42 casos, respectivament. Els seguia la de Barbastre, amb 40 positius. Són dades del dia 31 d’octubre que alcaldes com el de Binèfar, Alfonso Adán, van vincular en part a les celebracions familiars amb motiu de les festes del Pilar, el 12 d’octubre. En canvi, ahir el rècord a l’Aragó va ser per a l’àrea de salut de Montsó, on es van comunicar fins a 72 casos. La situació a Aragó ha empitjorat en els últims dies, la qual cosa és especialment visible a les localitats de la Franja, frontereres amb Lleida.

Des de l’ajuntament de Montsó van atribuir aquest increment de positius al brot registrat a la residència municipal de gent gran, Riosol, que ja acumula un centenar de ccontagiats entre usuaris i treballadors del centre. La notificació de 72 nous infectats ve a afegir-se als 36 que es van confirmar dissabte al centre de gent gran. El consistori preveu que n’hi pugui haver més així que es vagin coneixent els resultats de les proves PCR que es duen a terme els treballadors i interns. Així mateix, descarten alguna relació amb celebracions pel Pilar.

La situació ha empitjorat en els últims dies i ahir es van confirmar 72 casos a Montsó i vint més a Fraga

Per la seua part, l’alcaldessa de Fraga, Carmen Costa, va atribuir l’augment de casos confirmats el cap de setmana als 140 tests que es van fer a contactes de positius divendres. A la capital del Baix Cinca, ahir es van confirmar vint nous contagis. A Binèfar, el primer edil va remarcar que els nous casos es localitzen ara entre escolars i entre veïns que van mantenir reunions familiars per les festes patronals. Alfonso Adán va assenyalar que avui es farà un nou cribratge als veïns amb un total de 120 tests.

Ahir, els nous casos van baixar a 2. L’alcalde de Tamarit de Litera, Francisco Mateo, va explicar que els positius de la població estan localitzats i en quarantena. Només n’hi ha un que es troba a l’UCI.

tracking