SEGRE

MUNICIPIS ORDENANCES

La Seu apuja el preu del menjador de la guarderia i abaixa l'IBI per al 2021

Aprovades les ordenances de l'any que ve, que preveuen bonificar les plaques solars

Imatge de la guarderia municipal Els Minairons.

Imatge de la guarderia municipal Els Minairons.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de la Seu va aprovar ahir la proposta d’impostos i taxes per al 2021. Destaca l’increment del 2,8% del preu del menjador escolar de la guarderia Minairons, que passarà de 6,16 a 6,33 euros. La regidora d’Educació, Núria Tomàs, va defensar la pujada explicant que el preu que passaran a cobrar “és el que fixa la concessionària” Iniciatives Alt Urgell SA (IAUSA), empresa pública del consell de l’Alt Urgell que gestiona el servei. L’ajuntament venia assumint fins ara la diferència de cost entre el que cobra IAUSA i el que paguen les famílies i l’any passat, va recordar Tomàs, ja van ajornar l’increment.

Sobre aquesta pujada, Compromís x la Seu, que és a l’oposició, va presentar una moció per sol·licitar una rebaixa del 10% que va ser denegada per l’equip de govern però que va comptar amb el suport de la CUP.

Pel que fa al rebut d’escombraries, pujarà un 2,1%, com a conseqüència de l’increment del cànon de la Generalitat, va explicar el vicealcalde, Francesc Viaplana.

En canvi, l’IBI es rebaixarà en un 0,5% i quedarà en un 0,703%. Quant a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), es bonificarà el 95% per la instal·lació de plaques solars.

Finalment, el ple va ratificar una altra moció de Compromís per garantir la viabilitat del centre de la UNED. L’equip de govern hi va votar a favor i l’alcalde, Jordi Fàbrega, va puntualitzar que “tot el que sol·licita el text són mesures que ja s’estan portant a terme”. Va destacar que Diputació i govern d’Andorra aportaran 80.000 euros cada una i 15.000 el consistori.

L’alcalde va assegurar també que buscaran fórmules per promocionar els estudis universitaris de la UNED i incrementar els alumnes.

tracking