SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

En marxa les obres per remodelar Alguaire com a aeroport d'activitats industrials

Adjudiquen contractes per valor de 775.000 € per asfaltar 40.000 metres quadrats i habilitar espais per aparcar avions || La terminal tindrà aules i tallers per formar mecànics aeronàutics

Forta demanda d’estacionament d’avions - Tant les obres de la Generalitat com les de l’empresa Aeronpark es plantegen en un moment en què els vols comercials s’han reduït a causa de la pandèmia i companyies aèries de tot el món busquen ...

Forta demanda d’estacionament d’avions - Tant les obres de la Generalitat com les de l’empresa Aeronpark es plantegen en un moment en què els vols comercials s’han reduït a causa de la pandèmia i companyies aèries de tot el món busquen ...ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports de Catalunya ha posat en marxa les obres per adaptar l’aeroport d’Alguaire a usos industrials. L’empresa pública ha formalitzat fins ara dos contractes per valor de 775.000 euros amb aquesta finalitat. Inclouen la remodelació de 40.000 metres quadrats del recinte i noves plataformes en les quals estacionar avions, subministrar-los combustible i instal·lar un hangar desmuntable. Un tercer concurs per a un gran hangar dedicat a reparacions i manteniment d’aeronaus, amb un pressupost de licitació de més de 67.000 euros, es troba en els últims passos del procés d’adjudicació, segons el departament de Territori i Sostenibilitat.

Els contractes ja adjudicats tenen com a finalitat “ampliar la zona d’estacionament” davant de “l’augment d’activitat i, sobretot, d’aeronaus amb base permanent a l’aeroport”. Així consta a la documentació dels dos concursos. Dos societats del grup lleidatà Arnó s’han adjudicat el primer per un total de 417.784 euros (505.519 amb IVA). Hauran d’executar moviments de terra i pavimentar tres sectors que sumen 39.287 metres quadrats.

El segon contracte es va dividir en tres lots i la constructora lleidatana Romero Polo se’n adjudicar dos per 166.852 euros (201.892 amb IVA). Construirà una plataforma de formigó de 1.125 metres quadrats, que servirà per instal·lar un hangar desmuntable o per estacionar avions; i una altra de 4.396 metres quadrats, també per aparcar aeronaus. La firma lleidatana Sorigué es va adjudicar per 55.948 euros (67.697 amb IVA) el tercer lot, que consisteix en la construcció d’una zona de subministrament de combustible de 1.962 metres quadrats.

Aquestes obres s’emmarquen en el canvi d’estratègia de la Generalitat per a l’aeroport, que dóna prioritat a activitats industrials i de formació davant dels vols de passatgers, les xifres dels quals sempre han estat molt per sota de les previsions de fa una dècada, quan es va estrenar aquesta infraestructura. Un exemple d’aquest gir és, precisament, una altra obra que ha sortit a concurs aquesta mateixa setmana: Aeroports vol habilitar aules i tallers per a la formació de mecànics aeronàutics en espais de la terminal d’Alguaire que anteriorment acollien passatgers de turoperadors durant la temporada d’esquí.

Per la seua part, l’empresa Aeronpark ha obtingut permisos per poder ampliar també el seu pàrquing privat d’avions a l’aeroport lleidatà i espera iniciar les obres ben aviat.

tracking