SEGRE

CARTA AL DIRECTOR

Increment del 12,55% en l'IBI a Mollerussa

Cap del Grup Municipal del PSC

Imatge d'arxiu de la plaça Major de Mollerussa.

L'ajuntament de Mollerussa confirma els dos primers casos de coronavirus a la ciutatJordi Guardiola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Al Ple Municipal de Mollerussa del dia 30 d’octubre, l’alcalde Marc Solsona i el seu grup van decidir augmentar l’Impost de Béns Immobles (la contribució dels immobles) un 12,55%. El nostre grup, en canvi, considera que en l’actual situació de crisi econòmica i social aquest increment, molt superior al que planteja cap altre ajuntament del nostre territori, és un atac directe contra els interessos dels veïns de Mollerussa. L’excusa de l’alcalde és que amb la major recaptació es podran pagar factures pendents. És important assenyalar que l’ajuntament de Mollerussa té, efectivament, factures pendents des del mes de gener, moltes a proveïdors de la nostra pròpia ciutat que ja no saben què fer per cobrar el que se’ls deu.

La pregunta és òbvia: com hem arribat fins aquí? Des del nostre punt de vista, es deu exclusivament a la incompetència de l’equip de govern municipal o, dit d’una altra manera, a la deixadesa i a la irresponsabilitat amb què l’alcalde Marc Solsona i el seu equip encaren les seves responsabilitats municipals. Des de fa uns quants anys s’han realitzat despeses desorbitades que no s’ajustaven a les nostres possibilitats. Per posar un exemple, el 2019 es van gastar 574.194 € més del que s’havia pressupostat a les despeses corrents del pressupost aprovat.

Això ho considerem un descontrol en la gestió municipal, ja que l’alcalde passa més temps a Barcelona intrigant en benefici del seu futur polític personal que a Mollerussa per atendre les necessitats de la ciutat de la qual és alcalde. Mentrestant, Mollerussa presenta un aspecte de deixadesa, de brutícia i de deteriorament de l’espai públic i del mobiliari urbà com mai s’havia vist. Com és possible que ni l’alcalde ni els regidors del seu grup s’adonin del malament que ho estan fent? Que no reaccionin veient com Mollerussa perd posicions vers Tàrrega o Balaguer? I ara, a més, pujada d’impostos.

Tots haurem de pagar més per tapar la incompetència i l’ambició de l’alcalde Marc Solsona i dels regidors del seu grup, que en lloc de treballar somien en qui de tots ells podrà heretar la cadira. En totes les ocasions que hem tingut, des del grup socialista hem assenyalat que l’ajuntament estava incomplint temeràriament el pla economicofinancer del qual ens havíem dotat per evitar el col·lapse financer que s’està produint.

L’alcalde sempre ens ha contestat –a nosaltres i a la ciutadania, a través dels mítings que sovint ens dedica– que no n’hi havia per a tant, que les finances municipals estaven bé i que la seva gestió era exemplar. Ara resulta que la seva gestió no solament no és exemplar sinó que, en el pitjor moment de crisi sanitària, econòmica i social, quan tot l’esforç hauria de poder dedicar-se a donar suport a les famílies, als autònoms, als comerços i a les empreses de la ciutat, resulta que no solament tenim factures per pagar des del gener, sinó que apugem els impostos per complicar-ho tot una mica més. Es pot fer pitjor?

tracking