SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Àngels Chacon, a Lleida: “Qui reclama unitat va fer fora el PDeCAT del Govern”

Àngels Chacon estrena a Lleida l'agenda com a candidata || Solsona opta a encapçalar la llista per Lleida el 14 de febrer

La diputada Montse Macià, Àngels Chacón i Marc Solsona.

La diputada Montse Macià, Àngels Chacón i Marc Solsona.PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconsellera Àngels Chacón va obrir ahir a Lleida la seua agenda com a candidata a la Generalitat pel PDeCAT per a les eleccions del dia 14 de febrer després de ser proclamada dilluns i va parlar de possibles pactes postelectorals al manifestar que “preferim formar govern amb forces independentistes però qui reclama unitat independentista ens ha fet fora del Govern, al Partit Demòcrata”. Es va referir d’aquesta manera a Junts i a la reestructuració de l’Executiu impulsada pel llavors president Quim Torra, que va implicar la substitució de la mateixa Chacón per Ramon Tremosa al capdavant de la conselleria d’Empresa i Coneixement.

Malgrat tot, va assenyalar que “defensem un projecte i d’entrada no establim amb qui pactarem. És massa aviat”. Chacón va defensar el projecte del PDeCAT i va descartar qualsevol acord preelectoral amb JxCat o el Partit Nacionalista de Catalunya, formacions de la mateixa òrbita postconvergent. “Ens presentem sols a les eleccions, va assegurar Chacón.

La candidata assegura que Lleida ha patit una “descompensació d’oportunitats”

El portaveu del partit i diputat, Marc Solsona, va acompanyar la candidata i ell mateix va confirmar que es presentarà formalment en les pròximes hores com a cap de llista per Lleida. Va explicar que fins al proper 11 de novembre totes les vegueries podran decidir el nom dels candidats a través de primàries. “Una vegada per setmana estarem a Lleida i al Pirineu per poder recollir propostes, visitar sectors i oferir un programa potent” per a Lleida de cara a les eleccions. “L’objectiu”, va afegir Solsona, “és ser competitius i estar musculats per donar resposta en tots els àmbits”. En aquest punt, Chacón va assenyalar que “l’equilibri territorial ens l’hem de creure, ja que Lleida i el Pirineu han patit una descompensació d’oportunitats. Estem treballant per donar resposta a aquests reptes i acabar amb aquesta desigualtat territorial”.

El secretari d’organització del PDeCAT a la vegueria de Lleida, Jordi Latorre, va assenyalar que el partit “té una mirada territorial”.

tracking