SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Alpicat denuncia que el CAP està sense cobertura mòbil en plena pandèmia

Queixes del personal sanitari, que no rep senyal de Movistar ni als voltants

Una treballadora del CAP atén un usuari al carrer.

Una treballadora del CAP atén un usuari al carrer.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alpicat denuncia que el Centre d’Assistència Primària (CAP) no té cobertura de Movistar ni dins de l’edifici ni als voltants. Això provoca que el personal hagi de sortir al carrer per buscar senyal i poder fer la seua feina. Segons l’alcalde, Joan Gilart, aquesta situació es produeix des de fa anys però s’ha agreujat des del març amb la pandèmia de la Covid, ja que la major part de l’atenció als pacients es fa per telèfon. Al consultori treballen una trentena de professionals sanitaris que ja han expressat el seu malestar al consistori en múltiples ocasions. Al seu torn, l’ajuntament ha remès les queixes a la companyia Movistar sense resposta, va remarcar Gilart. L’ambulatori d’Alpicat dóna cobertura sanitària a la zona Lleida Rural Nord que inclou aquest municipi a més d’Albesa, Alcoletge, Benavent de Segrià, Corbins, la Portella, Rosselló, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de la Barca i Vilanova de Segrià, que suposa un total de 23.797 usuaris. Gilart va atribuir el problema al fet que el CAP es troba en un punt negre on el senyal no arriba malgrat estar en ple centre urbà. Tampoc n’hi ha en un radi d’uns vint metres.

Responsables de Movistar van indicar que la cobertura en tot el municipi és excel·lent i que es tracta d’un cas molt estrany que hauran d’analitzar amb el consistori. Van remarcar que no hi ha partides destinades a la reparació i que la instal·lació, si es fes, hauria de ser dins de l’edifici.

Per la seua part, Gilart va recalcar que les deficiències en el servei són de Movistar, que exigeix una prestació del segle XXI i que el consistori està disposat a donar facilitats però, en cap cas, a pagar infraestructures, i no va descartar acudir a altres vies per resoldre la problemàtica.

tracking