SEGRE
El monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges és una abadia cistercenca que data del S.XII i on actualment hi viuen una comunitat de 7 germanes.

Monestir Vallbona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·leccionable 'Camins de l'Eix' ens presenta el desè capítol: la Vall del Corb.

El riu Corb, que dóna nom a la vall, transcorre per les comarques de la Segarra, l'Urgell, Conca de Barberà i Les Garrigues. Un paisatge de secà que explica la seva història a través de les pedres dels seus monestirs: com el de Santa Maria de Vallbona de les Monges un convent cistercenc del S.XII on hi viuen una comunitat de 7 germanes; o el de Santa Maria de Vallsanta al municipi de Guimerà. Per conèixer més d'aquesta vila i la seva història, ens endinsarem en les sales del Museu de Guimerà, la Creu del Batlle. La gastronomia del territori és un autèntic plaer i al restaurant Hostal Sant Jordi de Guimerà ens hi trobarem com a casa tot degustant la seva famosa escudella o els seus postres casolans; i a Cervesseria Matoll de Belianes hi podrem tastar una autèntica cervesa artesana feta per tres amics que van convertir el seu hobbie en un ofici. A Verdú hi descobrirem artistes que treballen amb la ceràmica però també amb el vidre, com és el cas del Quim i la Txell de l'estudi Comglas que van deixar Barcelona per instal·lar-se al poble uns anys enrere. Acabarem tornant a Vallbona de les Monges per conèixer els vins i olis que produeixen a la Cooperativa l'Olivera, i la seva activitat 'El tastavinyes' que consisteix en passejar per la vinya tot tastant els vins del celler.

LLEIDATV - Divendres, 6 a les 20.45h (red. dissabte 14.45h / diumenge 12.15h) LECTURA - Diumenge, 8 de novembre També a segre.com/caminsdeleix

tracking