SEGRE

TERRITORI TRANSPORTS

El Govern ampliarà l'oferta de la xarxa de Rodalies a les Garrigues l'any 2021

Renovarà horaris en línies de tren amb Lleida i agilitzarà el bus exprés a les Borges

La comissió creada per millorar les Rodalies a la comarca.

La comissió creada per millorar les Rodalies a la comarca.C.C.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Territori implantarà mesures per millorar el transport de Rodalies a les Garrigues i ho farà a partir del primer trimestre de l’any que ve. Aquest és el compromís del secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, després de reunir-se amb el president del consell, Jaume Setó; l’alcalde de les Borges, Enric Mir, i la responsable de l’ATM de Lleida, Dolors Tella. La comarca havia reclamat millors comunicacions amb Lleida, igual que les promeses pel Govern amb la línia de Manresa o la de la Pobla (vegeu SEGRE del 25 de setembre). La Generalitat proposa per a les línies de tren R13 i R14 (Lleida-Tarragona-Barcelona) una oferta combinada de serveis de Lleida a Vinaixa, que passaria de cinc a sis serveis al dia per sentit amb reforços al matí. A l’R14 es preveu crear un nou servei per sentit entre Lleida i Tarragona i millorar les opcions de connexió amb Barcelona. Així mateix, en les dos línies s’estudiarà modular millor els horaris diürns i una millor combinació amb l’alta velocitat.

El consell va plantejar l’aplicació de millores en les línies de transport públic amb baixa ocupació perquè es puguin transformar en transport a la demanda millorant horaris i freqüències existents, així com millorar el transport a mitjana distància i serveis nocturns per als estudiants. Finalment, el bus exprés de Lleida a les Borges arribarà a principis d’any, segons Gavín.

Setó va indicar que es tornarà a mantenir una reunió abans que acabi aquest mes perquè totes aquestes propostes es puguin aplicar com més aviat millor.

Pel que respecta a la línia de Manresa val a recordar que un acord institucional a la Diputació exigeix al Govern que es prenguin mesures en els propers sis mesos i no d’aquí a quatre anys.

tracking