SEGRE

Places a la residència privada de la Fuliola per acollir padrins sense Covid

Imatge d’arxiu de la residència per a la tercera edat de la Fuliola.

Imatge d’arxiu de la residència per a la tercera edat de la Fuliola.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha contractat vint places a la residència privada de la Fuliola per acollir persones grans procedents de geriàtrics de les comarques del pla de Lleida on es registrin brots de Covid-19 i que no disposin d’espais per separar els infectats dels que no ho estan. Aquest centre de l’Urgell acull de forma temporal únicament aquests últims, després que hagin donat negatiu en proves PCR. Una vegada a la Fuliola, s’hi estan de forma transitòria, durant un termini que pot oscil·lar entre una i tres setmanes, a l’espera de resituar-los en altres centres, preferiblement al municipi de l’afectat o el més proper als familiars.

La residència de la Fuliola exerceix aquesta funció des del mes d’agost passat, en virtut d’un contracte de dos mesos entre l’empresa propietària de les instal·lacions el departament de Treball i Afers Socials. Una vegada esgotat aquest termini, la conselleria de Salut (que ha assumit la competència sobre les residències) ha publicat una pròrroga de l’acord fins a finals d’any.

S’ha de recordar que també la residència d’Anglesola va obrir amb aquesta mateixa finalitat el mes d’abril passat. Segons van assenyalar fonts municipals, continuarà acollint persones en aquesta situació almenys fins a finals d’any.

tracking