SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Psicòlegs veuen creïble la jove que denuncia abusos al Pont de Suert

“No vaig saber reaccionar, tenia por”, assenyala la víctima al judici || L'acusat declara que les relacions sexuals, durant les festes del 2017, van ser consentides

L’acusat, durant la seua declaració ahir al judici celebrat a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, durant la seua declaració ahir al judici celebrat a l’Audiència de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va acollir ahir el judici contra un jove acusat d’abusar sexualment d’una noia de 17 anys durant les festes majors del Pont de Suert el 2017. Els psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV) van donar credibilitat a la denúncia de la víctima, que va mantenir durant la seua declaració a la vista oral que li va dir a l’acusat que no volia mantenir relacions sexuals amb ell. “Em va portar a una zona apartada. Em va abaixar els pantalons i em va penetrar. Estava sola, vaig tenir por i no vaig saber reaccionar”, va declarar. Segons el seu relat, quan es va quedar sola va anar a demanar ajuda i va acabar al CAP abans de ser traslladada a l’hospital de Vielha. Els fets van tenir lloc el 13 d’agost del 2017 quan, segons l’escrit d’acusació, l’acusat va conduir la menor a una zona apartada i en va abusar sexualment. Agents dels Mossos d’Esquadra van declarar que la víctima al principi no volia denunciar els fets “per por de les represàlies”, però que els seus pares li van recomanar que ho fes.

Per a la Fiscalia, que va mantenir la petició de condemna de quatre anys i mig de presó per a l’acusat, va quedar acreditat que les relacions sexuals no van ser consentides, malgrat que el processat ho va negar i va dir que van ser de mutu acord. Segons l’acusat, havien mantingut converses per Instagram i WhatsApp per quedar a les festes i va negar en tot moment que abusés de la jove. “En aquests quatre anys no he tingut vida, ho he passat malament, jo i la meua família, però tinc la consciència tranquil·la perquè no vaig fer res dolent”, va declarar en el seu torn d’últim paraula després de concloure el judici.

El Ministeri Públic va mantenir la petició de condemna i va recordar a les conclusions que aquests casos són difícils de demostrar perquè hi ha versions contradictores de les parts, però que en aquest cas dóna plena credibilitat a la denúncia de la jove. “No volia denunciar perquè tenia vergonya i ningú la va obligar a fer-ho”, va dir la fiscal. Per la seua part, la defensa va sol·licitar l’absolució del seu client i, en cas de ser condemnat, que se li apliqui l’atenuant de dilacions indegudes.

tracking