SEGRE

Onze positius al geriàtric Castrillón i 26 al de Sort

Els indicadors a Lleida segueixen estables, però hi ha 14 ingressats més, amb 178

La porta d'entrada de la residència de gent gran de Sort.

La porta d'entrada de la residència de gent gran de Sort.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència Castrillón de Lleida torna a patir un altre brot de Covid-19 i onze dels usuaris han donat positiu de coronavirus, després que a finals de juny en registrés un amb 13 residents i cinc empleats afectats. En aquesta ocasió, el departament de Salut va afirmar que “no consta que hi hagi cap treballador positiu”, però que ahir es va dur a terme un cribratge als empleats.

Així mateix, el brot de la residència Àngel Serafí de Sort ja acumula 26 contagis. Després de les proves PCR que es van practicar dimecres, s’han detectat tres positius més entre els usuaris, per la qual cosa ja són 16, i també hi ha un altre treballador infectat, de manera que ja són 10 els afectats.

Balanç diari

D’altra banda, els indicadors epidemiològics es van mantenir ahir estables a Lleida, encara que van pujar lleugerament. En concret, al pla la velocitat de transmissió del virus va pujar a 0,99 i al Pirineu, a 0,85; mentre que el risc de rebrot va pujar a Ponent, amb 658 punts, i al Pirineu, amb 432. D’altra banda, un home d’avançada edat amb patologies prèvies va morir per Covid dimecres a la Seu, però no es va contagiar en el brot de l’hospital. A més, els hospitalitzats al pla continuen en augment i ja són 178, 14 més, dels quals 23 són a l’UCI. Al Pirineu hi ha 20 ingressats. Tanmateix, la regió sanitària de Lleida va sumar 200 casos i la del Pirineu, 41.

Així mateix, el consultori mèdic de Sant Martí de Maldà estarà tancat fins al 16 de novembre després de detectar un cas positiu entre un dels sanitaris. Així ho va informar ahir el consistori als veïns. Els va dirigir al CAP de Bellpuig per a qualsevol consulta.

tracking