SEGRE

ESNOTICIA

Tretze professors confinats en un col·legi de Cervera

Compartien menjador i un va donar positiu

Imatge d’arxiu de l’escola Mossèn Josep Arques de Cervera.

Imatge d’arxiu de l’escola Mossèn Josep Arques de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretze professors d’un col·legi de Cervera estan confinats després que un donés positiu. Tots ells van compartir espai al menjador divendres. El director dels serveis territorials de la conselleria d’Educació a Lleida, Carles Vega, va explicar ahir que representen “poc més de la meitat dels docents” del centre i va assegurar que ja tenen mestres substituts. Vega va declinar donar el nom del col·legi, encara que diverses fonts van confirmar que es tracta de l’escola Mossèn Josep Arques. Fonts municipals van apuntar que el confinament d’aquests docents s’ha fet per prevenció. D’altra banda, d’altres van apuntar que són onze mestres els que estan aïllats, encara que també hi hauria dos persones d’administració en quarantena. Així mateix, fonts pròximes van apuntar que van compartir menjador “de manera esglaonada” i que la sala era gran i estava ventilada. Van assenyalar que ja s’han fet les proves.

De fet, en les dades d’Educació constaven ahir vuit treballadors confinats al col·legi Mossèn Josep Arques. També hi ha 35 alumnes aïllats. En el conjunt de la demarcació, hi ha 144 grups i 3.423 persones en quarantena (entre alumnes i professors). Al Segrià compten amb 77 classes confinades, 17 a la Noguera, 15 a la Segarra i 11 al Pla d’Urgell. A l’Urgell hi ha 11 grups aïllats: vuit a Tàrrega, dos a Sant Martí de Maldà i un a Agramunt. D’altra banda, a l’institut Ciutat de Balaguer les classes afectades han passat de vuit a sis i les persones en quarantena, de 197 a 150.

Tanmateix, Vega va apuntar que es troben amb “dificultats” per reemplaçar docents perquè “hi ha poca llista de substituts” i algunes ofertes no s’accepten, majoritàriament les jornades parcials. No obstant, va remarcar que “no hi ha cap grup desatès” a les comarques de Lleida, ja que en aquests casos es fa una “reorganització”.

tracking