SEGRE

MUNTANYA RECERCA

Troben sense vida el boletaire de 77 anys desaparegut a l'Alt Urgell

El cadàver del veí d'Igualada es va localitzar ahir al matí al fons d'un barranc d'Ossera || L'home va desaparèixer aquest dimarts a la tarda

L’helicòpter amb els GRAE després de rescatar sense vida el cos del veí d’Igualada.

L’helicòpter amb els GRAE després de rescatar sense vida el cos del veí d’Igualada.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat va localitzar ahir a les 11.13 hores el cos sense vida del boletaire de setanta-set anys d’Igualada que va desaparèixer dimarts a la tarda a Ossera, al municipi de la Vansa i Fórnols, a la comarca de l’Alt Urgell. Després d’unes quaranta hores d’incessant recerca, des de l’helicòpter van albirar el cos d’una persona al fons d’un barranc a la zona del torrent del Poll, situat al final de la pista forestal on s’havia trobat algun indici que el desaparegut podria haver passat per aquest lloc. Posteriorment, es van iniciar les tasques de rescat del cos i, per la seua part, els Mossos d’Esquadra van fer les gestions judicials corresponents com la identificació del difunt.

El dispositiu s’ha prolongat durant tres dies després que el fill del veí d’Igualada avisés dimarts a les 18.00 hores que el seu pare s’havia desorientat entre Fígols i Alinyà i la Vansa. En la jornada d’ahir van participar en la recerca cinquanta efectius dels diferents cossos. Dels Bombers hi havia una dotació dels GRAE i dos del Grup Caní d’Investigació. Per la seua part, els Mossos d’Esquadra hi van anar amb dos unitats canines. També hi va haver membres dels Agents Rurals i de Protecció Civil, així com onze voluntaris.

Unes cinquanta persones, entre les quals onze voluntaris, van participar ahir en el dispositiu

Amb el d’ahir ja són dos els boletaires que han perdut la vida aquest any a les comarques de Lleida. El passat 4 d’octubre va morir un veí de Malpàs de vuitanta anys al caure quan buscava bolets en aquest nucli del Pont de Suert.

En canvi, el 25 d’octubre van trobar amb vida un veí de Lleida després de passar prop de vint hores desaparegut als boscos de Gavet de la Conca al Pallars Jussà.

Les recerques de boletaires s’han disparat aquesta tardor en comparació amb la temporada anterior perquè hi ha més afluència de persones i la producció de bolets és més gran. A més, el 2020 està sent tràgic pel que fa a accidents de muntanya a Lleida, amb tretze víctimes mortals.

L’helicòpter amb els GRAE després de rescatar sense vida el cos del veí d’Igualada.

L’helicòpter amb els GRAE després de rescatar sense vida el cos del veí d’Igualada.BOMBERS

tracking