SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat allarga el toc de queda

El Procicat prorroga la limitació a la mobilitat a la nit quinze dies més

La Policia, única presència als carrers durant el toc de queda.

La Policia, única presència als carrers durant el toc de queda.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern estudia com abordar la desescalada en les restriccions per l'auge de contagis. Protecció Civil planteja fer-ho segons l'afectació de cada territori i es valora tornar a relaxar les mesures per regions sanitàries. No obstant, Salut adverteix que “no estem en una lògica de desescalada immediata”.

La Generalitat estudia aplicar una desescalada asimètrica de les restriccions que són vigents actualment per l’auge de contagis de Covid. Fonts de Protecció Civil van explicar ahir que valoren anar relaxant les mesures de forma diferenciada segons l’afectació que tinguin de la Covid els territoris. Van apuntar que estan plantejant com es portarà a terme i l’àmbit administratiu que s’utilitzarà, encara que van assenyalar que analitzaran si es torna a fer per regions sanitàries, com en el primer desconfinament. No obstant, el secretari general del departament de Salut, Marc Ramentol, va recalcar que “no estem en una lògica de desescalada immediata” (vegeu el desglossament).

El subdirector general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, va dir en declaracions a TV3 que intenten avançar-se en la forma en què es farà la desescalada i “tenir els escenaris definits”. Va remarcar que “hi ha d’haver un canvi d’hàbits, perquè si no tornarem a tenir una tercera onada”.

Prorroguen 15 dies el toc de queda i la setmana que ve decidiran sobre els bars i el tancament perimetral

Hi ha un retrocés en la incidència dels contagis però encara no baixa la pressió assistencial

Pobles petits van instar a singularitzar les restriccions en funció del risc de rebrot

D’altra banda, el Procicat ha prorrogat fins al 23 de novembre el toc de queda de les 22.00 a les 06.00 hores. La conselleria de Salut va proposar ampliar-lo per consolidar la millora dels últims dies, amb una reducció de la velocitat de contagis (vegeu el mapa). D’altra banda, segueixen vigents el tancament de bars, centres d’estètica, teatres, cines i gimnasos, així com les limitacions d’aforament en comerços, el tancament perimetral de Catalunya i el confinament per municipis de divendres a dilluns. Aquestes restriccions s’hauran de revisar a finals de la setmana que ve, quan acaba la vigència del decret que va establir aquestes últimes mesures.

Tanmateix, els caçadors podran sortir dels seus municipis durant aquest cap de setmana per dur a terme batudes de senglars autoritzades per controlar la població d’aquesta espècie.

tracking