SEGRE

ADMINISTRACIÓ OCUPACIÓ

Més de 1.600 aspirants opten a sis borses de treball de la Diputació

La corporació té 60 vacants però preveu nombroses jubilacions || Comença el procés selectiu encara que els exàmens estaran condicionats per la Covid-19

El nou edifici de la Diputació, al costat del Palau Provincial.

El nou edifici de la Diputació, al costat del Palau Provincial.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació ha rebut més de 1.600 sol·licituds d’aspirants a una ocupació després d’obrir sis borses de treball en els últims mesos en el procés més gran dut a terme per cobrir places vacants en més d’una dècada. Fins a 590 candidats s’han presentat per optar a la borsa de treball d’administratius; uns 569 per auxiliar administratiu; 76 més per a una plaça d’educador; 304 sol·licitants per a la borsa de treball d’oficials de recaptació; 43 per a professors (juntament amb els educadors són places per a les escoles especials Llar de Sant Josep) i 37 candidats més a programador júnior (informàtic). Actualment hi ha seixanta vacants per cobrir, però hi ha nombroses jubilacions a la vista (vegeu el desglossament). En total, 1.619 sol·licitants, dels quals una part quedaran exclosos en un primer procés de selecció. Per exemple, dels aspirants a la borsa de treball per a una plaça d’administratiu han quedat admesos 548 i exclosos 42.

D’altra banda, dels candidats a oficial de recaptació, 276 han estat admesos i 28 exclosos. En els dos casos, la corporació ha fet pública ja la llista provisional d’admesos. Després de l’esmena de possibles errors es publicarà la definitiva; després es farà un examen als aspirants i es valoraran els mèrits, i a continuació quedarà tancada la borsa en cada cas. Les places vacants a la corporació s’ofereixen primer al personal per a la seua promoció interna i, si no es cobreix en aquest tràmit, s’acudirà a la borsa de treball.

Els exàmens als candidats es desenvoluparan en els propers mesos, si bé les restriccions a la mobilitat per la pandèmia poden retardar-los. El diputat de Recursos Humans, Jordi Verdú, va assenyalar que la crisi econòmica arran de la Covid-19 ha disparat la demanda d’ocupació. Va recordar que la plantilla actual està envellida i va dir que “falta personal i falta rejovenir” el col·lectiu. També “estabilitzar” els interins.

L’edat mitjana de la plantilla se situa actualment en els 55 anys

L’estructura de la Diputació contempla en l’actualitat una plantilla de 483 places, 408 de les quals estan ocupades. La corporació ja ha manifestat que preveu cobrir 60 d’aquestes places vacants per convocatòria interna o a través de les borses de treball consolidades després dels processos de selecció posats en marxa.

tracking