SEGRE

ESNOTICIA

Un positiu obliga a confinar una escola bressol del Pla d'Urgell

Els centres educatius tenen 143 classes aïllades a tot Lleida

Vista de Golmès, on vivia la petita.

El nadó de Golmés mort per meningitis estava vacunatJordi Guardiola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola bressol El Petit Estel de Golmés està confinada des de dimarts al matí després que un dels treballadors donés positiu en Covid a l’haver estat en contacte amb una persona contagiada. L’alcalde d’aquest municipi del Pla d’Urgell, Jordi Calvís, va explicar ahir que la guarderia compta amb un sol grup, per la qual cosa aquest contagi ha comportat l’aïllament de la desena d’alumnes amb què compta. Calvís va assenyalar que dijous d’aquesta setmana es van fer tests PCR a tots els nens del centre. Segons les dades de la conselleria d’Educació, en aquest centre educatiu hi hauria onze persones en quarantena (nou alumnes i dos professors). Aquest és el segon centre del Pla d’Urgell que tanca per un positiu en el que portem de curs, després de la llar d’infants de Barbens.

A tot Lleida hi ha 143 classes confinades, quatre més que les notificades el dia anterior, segons dades d’Educació. El nombre de persones confinades entre estudiants i professionals educatius supera les 2.200. El Segrià té 74 aules en quarantena, tres menys, amb gairebé 1.700 persones. A la Noguera hi ha quinze grups i 379 persones i (120 de les quals són de l’Institut Ciutat de Balaguer); a la Segarra són setze classes i 354 (127 a l’escola Mestre Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona); a l’Urgell, 9 i 178; a Aran hi ha 3 grups i 80 confinats de l’Institut d’Aran; i a la Cerdanya, 4 classes de l’escola Mare de Déu de Talló de Bellver. Al Pla d’Urgell hi ha vuit aules i 188 persones; al Pallars Sobirà, 5 i 103; al Solsonès, 4 i 76, i respecte a l’Alt Urgell, 2 i 52.

Les comarques amb més grups en quarantena són el Segrià (74), la Segarra (16) i la Noguera (15)

D’altra banda, segueixen les crítiques de sindicats i alumnes per falta de previsió i indicacions per part de la Generalitat a l’hora d’implantar l’ensenyament híbrid al Batxillerat i FP, com a mesura per reduir l’expansió del virus.

tracking