SEGRE

EMERGÈNCIES DESPRENIMENT

S'esfondra un mur a Estamariu

La paret de pedra va cedir per la pluja registrada dissabte || Va tallar el carrer Major i els Bombers van acordonar la zona i van revisar una casa que no va resultar afectada

El mur de pedres va cedir a primera hora del matí i va tallar per complet el carrer Major d’aquest poble de l’Alt Urgell.

El mur de pedres va cedir a primera hora del matí i va tallar per complet el carrer Major d’aquest poble de l’Alt Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja registrada durant gran part de dissabte va provocar ahir el despreniment d’un mur de contenció al carrer Major d’Estamariu, a l’Alt Urgell. Els Bombers de la Generalitat van rebre a les 6.47 hores l’avís de l’emergència i fins al lloc es van desplaçar dos dotacions, que van comprovar els danys i van acordonar la zona. Posteriorment, l’arquitecte municipal va revisar l’afectació per la proximitat d’un habitatge al costat del mur que va cedir, que no va resultar afectat. L’alcaldessa, Pilar Melsió, va explicar que operaris municipals van començar ahir mateix a retirar part de les pedres que es van desprendre i que avui quedarà restablerta la circulació, a l’espera de realitzar l’obra necessària per refer el mur de contenció afectat.

El despreniment va dificultar la circulació per part del poble, ja que el carrer Major és la via principal d’accés, però veïns i vehicles van poder accedir a casa seua a través de vies secundàries.

D’altra banda, també hi va haver un despreniment de pedres a la carretera C-1412b al seu pas pel terme municipal d’Isona, segons van informar els Bombers. La pluja de dissabte també va provocar la caiguda d’un arbre de grans dimensions al barri de la Mariola de Lleida (vegeu SEGRE d’ahir). Un cotxe aparcat va quedar danyat.

tracking