SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Acusen un suposat agent de la propietat de 35 estafes a Lleida

Els Mossos el van detenir ahir || Es quedava presumptament els diners que les víctimes li entregaven com a paga i senyal per a compres o lloguers d'habitatges

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un veí de Lleida de quaranta-sis anys acusat de fer-se passar per agent de la propietat immobiliària (API) sense ser-ho i quedar-se amb les pagues i senyals de persones que volien llogar o comprar un habitatge a través de la seua empresa, Credilleida. L’home va ser arrestat com a presumpte autor de diverses estafes.

Els investigadors fins al moment l’acusen de cometre almenys dos fraus que ascendeixen a uns 3.000 euros però no es descarta que li puguin imputar altres casos abans de passar a disposició judicial o a la posterior instrucció. Pel que sembla, l’arrestat hauria estat denunciat trenta-cinc vegades en els últims cinc anys per fets similars. Els investigadors van escorcollar ahir el seu domicili particular i la seua empresa, situada al carrer Príncep de Viana de la capital del Segrià. Els Mossos es van emportar abundant documentació per buscar proves que acreditin les acusacions d’estafa que pesen sobre ell.

Els investigadors van escorcollar ahir el seu domicili i l’empresa i es van emportar documentació

La Fiscalia va obrir l’any passat 642 diligències prèvies per delictes d’estafa davant de les 624 de l’any anterior, la qual cosa representa un augment del 2,9%, segons la Memòria de la Fiscalia. A més, van dictar un total de 54 sentències. Es tracta d’un delicte a l’alça en els últims anys, especialment per l’augment de casos a través d’internet. De fet, les estafes ja representen el 20% del total de delictes contra el patrimoni, dos punts més que el 2018. Així mateix, des del 2011, les denúncies per estafes s’han multiplicat per set a Lleida. La tipologia d’estafes és molt diversa, encara que hi ha un auge de les comeses per internet, que suposen el 86% de les denúncies.

Moment en què l’arrestat era conduït emmanillat ahir després d’un escorcoll policial a la seua empresa.

Moment en què l’arrestat era conduït emmanillat ahir després d’un escorcoll policial a la seua empresa.LAURA CORTÉS/ACN

tracking