SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Fraga instal·la cinc càmeres a Fondo de Llitera i 12 a la Plataforma Logística

A instàncies d'empresaris, que les han pagat, per vigilar les zones industrials

Vista panoràmica del polígon Fondo de Llitera de Fraga.

Vista panoràmica del polígon Fondo de Llitera de Fraga.J.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga, en col·laboració amb els empresaris del polígon Fondo de Llitera i de la Plataforma Logística, instal·laran disset càmeres de vigilància perquè la Policia Local vigili aquestes dos zones industrials. Estan equipades per registrar les matrícules dels vehicles que accedeixen als polígons.

El consistori s’ha encarregat de tota la tramitació, ja que no era factible posar-la en marxa per iniciativa dels empresaris. Aquests pagaran les cinc càmeres del polígon Fondo de Llitera i les altres dotze que es desplegaran a la Plataforma Logística.

En les pròximes setmanes està previst fer arribar l’ADSL ja existent en aquestes dos zones industrials als llocs on es col·locaran les càmeres i els seus corresponents equips per registrar imatges. Només la Policia Local podrà tenir accés als enregistraments.

L’ajuntament de Fraga té autoritzada la instal·lació de trenta-vuit càmeres de vídeovigilancia, per la qual cosa s’espera que, si la iniciativa privada el requereix, es puguin instal·lar en altres polígons.

D’altra banda, el grup socialista, a l’oposició, ha sol·licitat que s’impulsi l’accés a internet d’alta velocitat i que s’estengui a centres escolars, administracions, centres sanitaris i polígons industrials.

Malgrat que la capital compta amb fibra òptica, el desplegament no arriba a aquests punts, per la qual cosa, segons els socialistes, s’han de buscar solucions amb les diferents companyies.

S’ha de recordar que, al polígon Fondo de Llitera, un grup de vint-i-cinc empresaris va impulsar la banda ampla per abaratir costos i poder treballar amb aquesta tecnologia. També hi ha una antena 5G per dotar el polígon i la plataforma logística d’accés a internet d’alta velocitat, però encara no ha entrat en funcionament.

tracking