SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

L'aeroport industrial pren forma

Comencen a ampliar la superfície pavimentada per construir un nou hangar i estacionar més avions || La pandèmia ha reduït en un 71% els viatgers i a menys de la meitat les operacions

Senyalització de l’entrada per a empreses que operen a Alguaire.

Senyalització de l’entrada per a empreses que operen a Alguaire.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte per adaptar l’aeroport d’Alguaire a usos industrials ha començat a prendre forma. Maquinària i operaris construeixen aquests dies una nova plataforma de formigó, destinada a acollir un futur hangar o bé a ampliar la superfície per estacionar avions. És la primera de les obres que l’empresa pública Aeroports de Catalunya ha adjudicat per més de 775.000 euros per remodelar aquesta infraestructura (vegeu SEGRE de dimecres), inaugurada fa una dècada com a aeroport comercial per a passatgers i mercaderies. El trànsit de viatgers va quedar molt per sota de les expectatives, mentre que el de mercaderies ni tan sols va arribar a estrenar-se.

Fora del recinte tancat, un nou cartell senyalitza l’entrada al “parc industrial aeroportuari”. Està al costat de la porta que fan servir empreses i entitats que ja operen a Alguaire, com acadèmies de vol i el Reial Aeri Club de Lleida. Ara està oberta també a les empreses contractades per dur a terme reformes.

Aeroports ha contractat obres per valor de més de 775.000 euros i n’hi ha més en procés d’adjudicació

La primera és la constructora Romero Polo, adjudicatària de contractes per 166.852 euros (201.892 amb IVA) per construir dos plataformes que sumaran més de 5.000 metres quadrats. A aquesta firma s’haurà de sumar el grup Arnó, per pavimentar tres sectors que sumen 39.287 metres quadrats. El seu contracte ascendeix a 417.784 euros (505.519 amb IVA). Finalment, Sorigué habilitarà una zona de subministrament de combustible de 1.962 metres quadrats, amb un pressupost de 55.948 euros (67.697 amb IVA). Aeroports està pendent d’adjudicar un hangar per a reparacions d’avions. També preveu habilitar aules i tallers per a formació de mecànics aeronàutics, en espais de la terminal que en el seu dia van acollir al passatge de vols de turoperadors.

La cancel·lació de nombrosos vols comercials per la pandèmia, la declaració de l’estat d’alarma a Espanya al març i el confinament del Segrià l’estiu passat han reduït dràsticament l’activitat de l’aeroport d’Alguaire. Entre els mesos de març i setembre va rebre un total de 9.771 viatgers, un 71 per cent menys que els 33.384 que va tenir en el mateix període de l’any passat. Hi va haver 8.561 operacions d’enlairament i aterratge entre el març i el setembre, menys de la meitat que les 19.511 del 2019, segons xifres d’Aeroports.

Senyalització de l’entrada per a empreses que operen a Alguaire.

Senyalització de l’entrada per a empreses que operen a Alguaire.ITMAR FABREGAT

tracking