SEGRE

TRIBUNALS INFRAESTRUCTURES

Condemnen l'antic director de l'aeroport d'Alguaire per mòbing

Una treballadora es va querellar contra Alberto López, que ha recorregut a l'Audiència

Alberto López va ser acomiadat el juliol del 2016.

Alberto López va ser acomiadat el juliol del 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat Penal de Lleida ha condemnat l’exdirector de l’aeroport d’Alguaire, Alberto López, a 18 mesos de presó per assetjament laboral d’una empleada sota el seu comandament en aquesta infraestructura, segons ha pogut saber aquest diari. La defensa de l’acusat va presentar un recurs davant de l’Audiència de Lleida. Aquesta encara no s’ha pronunciat, per la qual cosa la sentència encara no és ferma. El cas es remunta al juliol del 2016, quan una empleada es va querellar per mòbing contra López. Ho va fer just el dia després que el fins llavors director fos acomiadat. Aquest va recórrer el seu acomiadament disciplinari davant del jutjat social i, de forma paral·lela, es va querellar contra alts càrrecs d’Aeroports de Catalunya.

La treballadora va denunciar pressions del que era el seu superior jeràrquic. Per la seua part, López va negar les acusacions i va acusar-la de “denunciar falsament”. El jutge ha considerat acreditat que l’exdirector va assetjar laboralment la denunciant. Les tensions entre l’antic director i el personal de l’aeroport d’Alguaire van portar Aeroports a intentar apaivagar-les mitjançant mediació externa. Després de l’acomiadament, un primer judici al jutjat social el 2017 va posar de manifest les discrepàncies entre López i l’empresa pública de la Generalitat sobre la gestió de la infraestructura, així com el “temor” que infonia a part de la plantilla, segons diversos testimonis. Les dos parts van intercanviar acusacions d’assetjament laboral.

L’acusat, al seu torn, es va querellar contra alts càrrecs d’Aeroports, però ara ha estat condemnat

Quant a la querella que va interposar López, Aeroports de Catalunya va defensar que l’acomiadament va ser per motius disciplinaris i “avalat per experts legals”.

tracking