SEGRE

TURISME PROPOSTES

Impulsen l'oleoturisme amb 38 activitats en 5 comarques

Visites a molins, passejos entre oliveres i tallers, entre les propostes || Projecte de la Diputació per promocionar-les

Imatge de la fira de l’oli de Maials de l’any passat.

Imatge de la fira de l’oli de Maials de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Patronat de Turisme de la Diputació va presentar ahir un pla de promoció de l’oleoturisme que donarà a conèixer trenta-vuit activitats relacionades amb l’oli d’oliva a les Garrigues, el Segrià, la Noguera, l’Urgell i el Pallars Jussà.

Entre aquestes destaquen les visites a molins de municipis com l’Albi o Belianes per conèixer l’elaboració d’aquest producte, passejos pels camps d’oliveres, tallers gastronòmics i degustacions i fins i tot una activitat que ofereix la possibilitat de recollir olives a Bovera. La vicepresidenta del patronat, Rosa Pujol, va explicar que un dels objectius del projecte és “crear i transmetre la imatge de destinació d’oleoturisme oferint una proposta d’alt valor afegit” i posicionar Lleida “com una destinació atractiva” per al mercat català, en un moment en què el turisme de proximitat és el principal mercat a causa de les restriccions imposades per la Covid.

L’oli de Lleida és un “important reclam per a les persones que ens visiten al llarg de l’any”

Pujol va remarcar que l’oli que es produeix a Lleida és “un dels millors del món” i també s’ha convertit en un “important reclam per a les persones que ens visiten al llarg de l’any”. Per la seua part, el responsable de promoció del patronat, Juli Alegre, va assenyalar que “l’oli ens serveix per mostrar tot un territori, perquè està vinculat a la nostra gastronomia, cultura i als nostres atractius turístics”. David Esteller, de l’empresa Turislab (que ha desenvolupat aquesta iniciativa), va assenyalar que les propostes s’han validat amb els consells comarcals i va explicar que es tracta d’un “projecte de territori que vincula les administracions i les empreses que ofereixen aquestes experiències”.

Així mateix, Alegre va assenyalar que el projecte per habilitar cabanes de volta com a allotjaments turístics a les Garrigues suposarà un nou atractiu d’oleoturisme.

Les fires de l’oli de Lleida es reinventen pel coronavirus Les fires de l’oli s’han hagut d’adaptar a les restriccions imposades per la Covid, de la mateixa manera que els productors i les cooperatives quan van impulsar la venda online del seu or líquid. Així, la Granadella celebrarà entre demà i diumenge una Fira de l’Oli virtual. Per la seua part, Maials ha programat el seu certamen per divendres i dissabte amb dos jornades tècniques online: una sobre els diferents olis d’oliva i una altra sobre el cultiu experimental d’ametlla i trufa (vegeu SEGRE d’ahir). Per la seua banda, Belianes treballa per mantenir la Festa de l’Oli.

tracking