SEGRE

El Síndic actua d'ofici davant el presumpte maltractament d'un nadó d'un mes a Tàrrega

Els pares del nadó declararan avui al jutjat de Cervera.

Els pares del nadó declararan avui al jutjat de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per supervisar la intervenció de les diferents administracions implicades en el cas de l'ingrés en estat greu d'un nadó d’un mes de Tàrrega a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona i posterior tutela de la Generalitat per presumpte maltractament.

Els fets van succeir el passat 5 de novembre. L'infant va ser traslladat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, i els professionals que el van atendre van alertar els Mossos d'Esquadra. A causa de la gravetat del seu estat, el nadó va ser traslladat i ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

El Síndic recorda que la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant estableix l’obligació dels estats de protegir l’infant contra totes les formes de violència física o mental mentre està sota la guarda dels seus pares, tutors legals o de qualsevol altra persona que el tingui a càrrec seu.

A Catalunya, la Llei 14/2010, sobre els drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, estableix l’obligació dels poders públics de prendre totes les mesures necessàries per protegir els infants i els adolescents de qualsevol forma de maltractament. Aquesta llei també al·ludeix a la responsabilitat dels professionals i de tots els ciutadans per a la protecció dels infants davant els maltractaments i preveu l’obligació de les diferents administracions de col·laborar des dels seus àmbits d’actuació.

tracking